коронавирус бнт

Целият екип на публицистичното предаване „Референдум“ по БНТ отива на тест за коронавирус. Новината съобщи сайтът Lupa.bg, позовавайки се на служители в обществената телевизия.

Оказало се, че техник от екипа, участвал в снимките на предаването на 17-ти март, е дал положителна проба за COVID-19. По тази причина всички, които са присъствали на въпросния ефир, трябва задължително да бъдат проверени.

Темата на предаването преди две седмици беше „Мерките срещу коронавирус“, а като събеседници в студиото бяха поканени вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и Бойко Христов – началник отдел „Управление на кризи“ към Дирекция „Ситуационен център“ на МвнР.

Всички те, заедно с водещата Добрина Чешмеджиева и операторите в студиото, се налага да бъдат тествани.

Добрата новина е, че „Референдум“ се снима в Студио 1 на БНТ в Националния радио-телевизионен център (НРТЦ ) близо до Цариграградско шосе. “Добре, че не са открили човек с корона в сградата на „Сан Стефано“ – ако беше така, доста повече народ трябваше да мине на проверка, барабар с шефовете“, коментира служител в обществената телевизия.

Междувременно генералният директор на БНТ Емил Кошлуков обяви във Фейсбук следното:

„Издадох заповед нашите репортери да свалят ветробраните от микрофоните. Това е по препоръка на ЕСРТ (Европейският съюз за радио и телевизия), защото могат да задържат вируси. Според мен е очевидно, те са с по-голяма повърхност, пореста и трудна за почистване. Това е част от мерките, които предприехме в БНТ“.

Виж още:Тъжно: Ваня – първата българка, самоубила се заради паниката от коронавируса65-годишна жена от кресненското село Горна Брезница е сложила край на живота си след паник атака, че…Apr 3 2020skafeto.com

Шефката на ПГ на ГЕРБ Дариткова и още един депутат са с коронавирусОще двама депутати са дали положителни проби за COVID-19, след първия заразен – д-р Хасан Адемов от …Apr 2 2020skafeto.com

Учени: Коронавирусът не е свързан с 5G!През последните няколко седмици във Facebook започнаха все повече да набират популярност публикации,…Apr 2 2020skafeto.com

loading...