коронавирус ослепяване

„Пандемията причинява сериозни поражения на целия организъм, включително  минава и през зрението. През последните две години се сблъскваме с трайни увреждания, включително и необратима слепота заради коронавируса“. За това предупреди началникът на клиниката по очни болести в Александровска болница доц. Александър Оскар пред БТВ.

„Родилка на 25 години ослепя след COVID инфекция. Вирусът причинява повишена съсирваемост на кръвта, уврежда целия организъм, включително и белите дробове“, каза офталмологът.

По думите му тези случаи не са чести, но повечето от тях минават през клиниката, която ръководи. „Делта“ вариантът не е по-различен от предишните варианти.

В Александровска болницата над 80% от лекарите са ваксинирани, а в очната клиника – над 90%, каза доц. Оскар и призова всички да се имунизират, за да избегнат тежките последствия от коронавируса.

Лекарят благодари за благотворителните инициативи и разказа, че апаратурата, с която е оперирано бебе, родено в 26-та гестационна седмица, е дарена от „Българската Коледа“, затова и той се е включил в инициативата тази година.

Виж още:Скандал в „Александровска“: Доцент Оскар е отчел 2741 прегледа без подписи на пациентиСтоличната здравна каса е установила нарушения в ДКЦ „Александровска“, при проверка на 7 лекари, изв…Nov 16 2021skafeto.com


loading...