коронавирус родилка

Близките на починалата от коронавирус родилка от пазарджишкото село Мало Конаре обвиняват за смъртта ѝ лекарите. Те обявиха, че ще съдят болницата в Пазарджик, в която е лекувана младата жена.

От болничното заведение обаче са категорични, че за родилката е направено всичко необходимо, преди да се стигне до фаталния край.

В края на октомври 29-годишната Снежана постъпва по спешност в МБАЛ Пазарджик.

„Идва в 32-ра гестационна седмица с неконтролируем захарен диабет. Основно затова постъпва, с начална преекламсия. Установи се затлъстяване, на бързия тест даде положителен резултат, след това доказахме с PCR Kовид инфекция“, обясни пред Bulgaria ON AIR д-р Илиян Траянов.

Това налага лекарите спешно да извършат секцио, с което израждат бебето. След операцията родилката е настанена в отделението по реанимация.

„Много е тежък случаят за нас. За първи път губим родилка. Жената беше много болна. Проблемите, които постави пред нас, започнаха още с анестезията. Беше много трудно да ѝ се даде анестезия, смисъл да оцелее по време на анестезията. Буквално казано. И след това борбата за живота ѝ продължи, за съжаление класическа двустранна Ковид-свързана пневмония с дихателна недостатъчност, която не завърши добре“, посочи началникът на ОАИЛ д-р Димитър Иванов.

Близките на Снежана обаче обвиняват за смъртта ѝ лекарите.

„Много добре си беше. Тя абсолютно не беше болна. Тия лекари никакви мерки не взимат. Те я разсипаха, те я отрепаха – лекарите. Здрава си влезе, умряла си я взехме“, оплака лелята на починалата родилка Златка Юрукова.

Бебето на починалата жена е недоносено и е настанено в отделението по неонатология. Тестът му за Ковид е отрицателен.

Още от България


loading...