коронавирус софия варна

Коронавирусът проби и на летище „София“! Няколко служители са дали положителни проби, след като са се почувствали зле и с температура преди дни.

Заразените са имали директен контакт с пътниците, въпреки наличието на предпазни облекла, маски и ръкавици, съобщава Лупа.бг.

На този етап служителите са под домашна карантина и постоянно се следи за състоянието им, което засега е стабилно, но имат симптоматиките за COVID-19.

Някои работници започнали вече да си правят тестове, за да са спокойни, а други отдели предприели марки за масови изследвания, за да не се влоши положението на родния аеропорт.

Притеснения на този етап няма, тъй като всичко е под контрол и работата продължава по график и с пълна сила.

Независимо от мерките, които са предприети заради големия пътникопоток и циркулиращите из Европа нашенци, никой явно не е защитен, тъй като кацащите пасажери масово свалят маските си, след като минат паспортната проверка, а служителите постоянно трябва да ги гонят из терминалите е да ги карат да слагат предпазните средства.

Откриха огнище във Варна

Регистрираха огнище на Ковид-19 в офис на фирма за онлайн игри във Варна. Там денонощно на три смени работят общо 140 души.

Потвърдени са 43 положителни проби след масово тестване, обхванало всички служители. Случаят е от миналата седмица, като заразените са отчетени в съботната статистика. От РЗИ-Варна посочиха, че всички са млади хора и са изолирани на домашно лечение.

По-малко огнище на заразата е установено и в регионалната библиотека. Там са установени четирима служители с коронавирус.

Към момента 46 души са настанени в болниците в града с коронавирус. От тях 36 са от Варненска област, а 10 – от други области на страната.

Свободните легла засега са 78, като при нужда има резерв за тяхното увеличаване. През последната седмица има заради COVID-19 са починали двама мъже на 60 и 76 години с придружаващи заболявания. За последните 7 дни са заразени и 10 медицински лица – 3 са медицински сестри, а останалите са друг персонал – рехабилитатор, фармацевт, санитари.

Виж още:Щабът се разтревожи: Започват затруднения с болниците, не пътувайте до тези два градаПрез последните дни числата на заразени с коронавирус у нас показват тенденция на покачване на забол…Oct 15 2020skafeto.com

К-19: Все по-близо до 1000! Кошмарен нов антирекорд819 нови случая на К-19 отчита официалният информационен портал към 00:00 часа на 15 октомври. Те са…Oct 15 2020skafeto.com


loading...