кражба porsche

Сензационно видео показва виртуозната кражба на тузарско софийско Porsche от края на декември месец миналата година. Кадрите бяха разпространени от Fakti.bg.

Престъплението беше рaзкритo oт „Грaничнa пoлиция“, cлeд кaтo двaмaта автоджамбази се пробваха дa нaпуcнaт cтрaнaтa c oткрaднaтия aвтoмoбил прeз ГКПП „Кaпитaн Aндрeeвo“.

Екшънът се разиграва на 11 февруари 2021 г. в 21 часа на пункта за излизане от страната, където пристигнал лек автомобил „Порше“ с водач 33-годишен мъж от Хасково и пътник на 42 години от Стара Загора.

*(Видеото е премахнато по-молба на собственика поради страх за неговото здраве и това на семейството му.)

Граничните полицаи отделили луксозното возило за допълнителна проверка, при която установили, че има интервенция върху VIN номера на автомобила. Със съдействието на колегите им от Европейската агенция за гранична и брегова охрана – Frontex те открили в компютъра на колата истинския номер на рамата.

Извършена е проверка на истинския VIN номер в Националната Шенгенска информационна система, при която граничните полицаи установили, че луксозната кола е обявена за открадната в София в края на декември.

Автомобилът е иззет, двата мъже са задържани в Гранично полицейско управление – Свиленград.

loading...