Брюксел Северна Македония статуквото в земеделието

Красимир Каракачанов наруши забраната за посещаване на паркове. Вицепремиерът и министър на отбраната е заснет да седи на пейка с друг мъж в парка пред Народния театър, информира „Сега“. Кадърът беше публикуван в групата „Забелязано в София“ във Фейсбук.

Градските градини и парковете обаче влизат в обхвата на заповедта на министъра на здравеопазването от 20 март, с която се забранява посещението им. Доскоро това нарушение се наказваше с глоба от 5 000 лв. Тази седмица обаче парламентът реши, че санкцията е твърде висока и я намали на 300 лв. Въпреки това МВР е съставило актове за нарушение на забраната за паркове за обща сума над 7 млн. лв.
Каракачанов наруши забраната за посещаване на паркове (СНИМКА)

Пейките пред Народния театър, които са в непосредствена близост с Министерството на отбраната“, се намират на територия, която в Общия устройствен план е отредена за „обществен селищен парк“, показа справка на „Сега“. Миналия уикенд цялото пространство от мавзолея до Софийската градска галерия беше опасано с ленти, за да не се влиза в градината.

Авторът на снимката твърди, че преминаващ наблизо гражданин е направил забележка на вицепремиера, че не е изхвърлил фаса си от цигара в кошчето, а на земята. В крайна сметка Красимир Каракачанов е склонил да вдигне боклука, за да го изхвърли в коша.

Още от България


loading...