Кристиан Николов коронавирус

Продължават разпитите на свидетели по делото за катастрофата, при която почина журналистът Милен Цветков. Днес се провежда второ заседание, подсъдим е Кристиан Николов, предава Дир.бг.

Четирима от преките очевидци не потвърждават версията на младежа и неговата приятелка, че Кристиан е помогнал на телевизионния водещ след тежкия инцидент.

Според семейство, което е било в автомобила си по време на катастрофата, Кристиан Николов и спътниците му са излезли от джипа и са правили нещо на задните седалки. По думите им, първоначално, те не са се поинтересували от състоянието на шофьора в другата кола – Милен Цветков. Те и други свидетели казаха, че когато се е случила катастрофата се е чул много силен трясък, подобен на гръм.

Охранител от мола, който се намирал в близост, обясни, че джипът на Николов се е движел много бързо. По думите му Цветков е казал, че е добре, като охранителят и други граждани са му помогнали да излезе от колата. След като са го придружили до тротоара да седне, някой е подал вода и е предложил да му бъде подложено нещо под главата. Свидетелят добави, че Кристиан Николов е бил близо до мястото, където е бил Цветков.

Трима свидетели припознаха Николов като водач на джипа. Казаха още, че е имало миризма на газ от колата на Цветков.

Друг свидетел разказа, че според него водачът на джипа, който е блъснал колата на Цветков, е правил сърдечен масаж на пострадалия. Думите му бяха потвърдени и от втори свидетел, който е имал пряк контакт с Николов и Цветков. Според него Кристиан Николов е помогнал на Цветков да легне на земята, като се е опитал да му направи изкуствено дишане. Той обясни, че първоначално е отишъл до джипа на Николов, питал го е дали е ранен. От страната на пътника до шофьора, вратата не е можела да се отвори, и той е излязъл от страната на Николов.

Повечето свидетели посочиха, че светофарът на кръстовището е показал червена светлина, като джипът се е блъснал в колата на Цветков, след това е продължил и се е блъснал в мантинела на тротоара в близост до пешеходци.

Адвокат Константин Симеонов, който защитава Николов, коментира пред журналисти, че е нормално в такива ситуации да има разнопосочни свидетелски показания, тъй като всеки възприема по различен начин случилото се. Според него видеозаписите от катастрофата са единствено тези, които бяха качени в интернет.

„Съдията, за да удовлетвори общественото мнение и желание делото да приключи максимално бързо, имам чувството, че малко избързва“, коментира Симеонов по повод насрочените близко една до друга дати за заседания, на които да се изслушват свидетели и експертизи.

Адвокатът отбеляза още, че качественият наказателен процес не е задължително да бъде бърз – „той трябва да бъде изчерпателен“. И допълни, че за съжаление Милен Цветков не е имал шансове да оцелее, според експертизата, но е факт и че Кристиан Николов не е избягал от местопроизшествието, а се е опитал и да окаже помощ.

Най-интересни ще бъдат показанията на вещите лица, които трябва да кажат какви количества наркотични вещества е имало в кръвта на Николов и дали те са могли да повлияят на неговото поведение.

Виж още:Годеницата на убиеца Кристиан: Той направи изкуствено дишане на Милен ЦветковС разпит на свидетели започна процесът за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков в…Feb 23 2021skafeto.com


loading...