https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Колкото и пари да са заделени за култура, те винаги са малко. Създаването на култура е скъпо удоволствие. Това е една от най-качествените стоки. Това заяви в ефира на Нова телевизия министърът на културата Кръстьо Кръстев. Той бе категоричен, че ще се бори за по-голям бюджет за култура.

По думите му Министерството на културата е ведомството с най-много второстепенни разпределитетли. Те са 103 на брой, подчерта Кръстев. Според него не може към всичките да се подхожда с еднакъв аршин.

Той посочи, че като министър може да даде експертизата и знанието как да се изгради екип, който да работи за решаването на проблемите в сферата на културата.

Триумфът на филма на Стефан Командарев „Уроците на Блага“ на фестивала в Карлови Вари министърът определи като голям успех за българското кино.

По отношение на скандала с видеото на фолкпевица, заснето на гроба на Иван Вазов, Кръстев поясни, че Инспектората за културното наследство е извършил проверка и не е открил нарушение. Това е въпрос на морал и етика. Това не е мястото за подобни прояви, допълни той.