ограниченията на скоростта

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

На границата с Гърция на ГКПП-Кулата ваксинационните сертификати, които са едно от условията за влизане в страната, се проверяват от РЗИ Благоевград на око, предаде БТВ. Заради проверките на границата с южната ни съседка се образуват големи опашки от автомобили и в двете посоки.

В момента българи могат да се върнат в страната ни само срещу ваксинационен сертификат или PCR и антигенен тест, направени съответно в рамките на 72 часа преди пристигане или 48 часа преди това.

„Сертификатът има баркод, но ние сме оборудвани само с едни таблети, които не ни дават възможност да проверяваме дали тези сертификати са истински или не. Разчитаме на коректността на хората“, призна пред телевизията представител на РЗИ-Благоевград.

По думите й има хора, които се опитват да хитруват, но въпреки това здравните власти разчитат на коректността на отделните граждани.

Ако не бъдат спазени условията за влизане в страната, влизащите биват поставени под 10-дневна карантина, която може да бъде отменена с отрицателен тест, направен в лицензирана лаборатория.

Виж още:Хаос на „Кулата“ – вият се дълги опашки за море в ГърцияКилометрични опашки от леки автомобили се образуваха тази сутрин пред ГКПП Кулата-Промахон за влизан…Jun 12 2021skafeto.com

Нови правила – обявиха как ще влизаме в Гърция от утреПромени в условията, при които чуждестранните туристи ще влизат в Гърция, обяви заместник-министърът…Jun 6 2021skafeto.com

Гърция не разхлабва мерките, пак иска PCR или сертификатГърция удължи ограниченията за влизане в страната до 7-ми юни. Остават в сила същите изисквания за з…May 30 2021skafeto.com