Попнеделев

Поредният лекар загуби битката с коронавируса. 59-годишната д-р Огняна Кумбова от филиала на Спешна помощ в Свиленград е починала след усложнения с Covid-19 в старозагорската болница, предава Дир.бг.

Тя е била заразена повторно с вируса, след като в края на миналата година е преборила инфекцията.

Докторите от спешното отделение в Свиленград заявиха във Фейсбук, че са потресени от трагичната раздяла със своя прекрасен колега и изразиха болката си.

Не се съобщава дали д-р Кумбова е имала придружаващи заболявания.

7 души са починали от Covid през последното денонощие в Хасковска област, съобщиха от Областната администрация. Сред тях е и мъж на 65 години от община Свиленград. Загубили битката с коронавируса са още трима мъже на 61, 74 и 71 г. и една жена на 74 г. от община Хасково, жена на 70 г. от Димитровград и мъж на 65 г. от Минерални бани.

От началото на пандемията са починали 576 души от областта, а напълно излекувани са 6915 души.

Случаите на коронавирусна инфекция са 9144. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест са 255. В МБАЛ-Свиленград те са 50.

Виж още:Д-р Стоян Монев, лекар в Германия: Ситуацията с К-19 в България е изпусната от контролСлед 150-200 случая на 100 хиляди ситуацията е изпусната от контрол. Това каза по БНР д-р Стоян Моне…Apr 19 2021skafeto.com


loading...