кунчев нова

„Аз съм уплашен от нивото на разпространение на неверни новини, слухове и всякакви теории на конспирации. В нашето общество има силна почва на развитие за такива, прекалено много хора нямат критерии да отсяват вярно от невярно.” Така главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев коментира пред Нова ТВ слуховете, че училищата ще бъдат затворени в края на октомври. Според него няма причина държавата да предприема такава стъпка.

„Заболеваемостта у нас е такава, че това не се налага. На Балканите, заедно със Сърбия, сме с най-ниска заболеваемост. В Европа не съм проверявал, но бяхме на 19-о място. Мисля, че паднахме още надолу, защото започна втора вълна в някои страни“, обясни той.

Кунчев отхвърли и слуховете, че се подготвят готови конструкции на КПП-та за тяхното повторно поставяне. „Дори чух, че са разтоварени на пристанището в Бургас и чакат да бъдат поставени. Не е вярно. Коя е тази държава, която ще иска да си провали икономиката, да спре социално-икономическия живот и да плаща за безработица? Не виждам смисъл в това“, заяви Кунчев.

Според него е важно как се разпространява вирусът – централизирано или разпръснато. Ако случаите на заразени не са централизирани, това означава, че има дифузно разпространение и мерките трябва да се затегнат. Според него до затваряне на градове няма да се стигне.

„Прагът е различен за всяка седмица, за месец. Не е една и съща заболеваемостта през ноември, декември или февруари. Нямаме статистика за коронавируса, за да кажем, че ще е така. Ако живеем 5-6 години с него, ще имаме такава възможност. В момента е въпрос на анализ“, изтъкна главният здравен инспектор.

Виж още:Люта свада с тежки обвинения между доц. Кунчев и доц. МангъровТестовете за коронавируса ще се поемат от държавата, когато става въпрос за зараза в колектив. Това …Sep 11 2020skafeto.com

Доц. Кунчев: Няма да затваряме градове, заведения – можеВ цяла Европа ще се залага на принципа на пашкула – без контакти между отделните класове, казва пред…Sep 4 2020skafeto.com

Ангел Кунчев: В последния месец тежестта на COVID-19 стана по-голямаКогато се появи ваксина срещу COVID-19, тя най-вероятно ще е безплатна. Това стана ясно от думите на…Aug 28 2020skafeto.com

loading...