кънчо стойчев
Кънчо Стойчев

ГЕРБ безспорно спечелиха местните избори по нечестен начин и са моралният губещ в играта. Видяхме една бездействаща власт – гласовете се купуваха открито по площадите и тротоарите. Това изтъкна социологът Кънчо Стойчев в сутрешния блок на Би Ти Ви, пише news.bg.

Той обясни, че дори хората да не са си сменили политическите възгледи, гласоподавателите от двете страни искат промяна в модела на управление.

Според Стойчев няма вреда в това да има моментни обединения с цел подобряване на условията в страната.

Той смята, че в момента няма ясно представителство на десните хора в България, а има достатъчно представители на либералите.

От своя страна политологът Даниел Смилов коментира, че резултатът от местните изборите е показал, че мнозинствата, с които ГЕРБ управлява в момента, не са най-стабилните или приеманите от хората.

По-думите му отливът от гласове в управляващата партия идва от това, че през 2015 г. ГЕРБ се коалира с Реформаторския блок за София, а на тези избори се обединява с ВМРО.

„Едни хора прецениха, че ситуацията е толкова нетърпима и решиха, че е нужно да се гласува за Мая Манолова, за да се стартира разпад на управлението. Други прецениха, че не са чак толкова лоши нещата. Това не означава, че гласоподавателите са сменили политическата си идеология“, обясни той.

Освен това Смилов подчерта, че у нас не е определящо дали си първа партия. По думите му е важно с какви партньори се управлява.

Още:

Георги Лозанов: Медийните кампании са неефективни, затова се плаща на избирателяКампаниите през медиите не дават резултат, затова се плаща директно на избирателя. Медийната кампани…Nov 6 2019skafeto.com

Проф. Константинов: Размина се без циркове на местните избори„По всеобщата оценка организацията на местните избори беше много добра“, заяви пред БНТ професор Мих…Nov 5 2019skafeto.com

loading...