къро вис

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Красимир Каменов-Къро е единият от двамата наследници на шефа на групировката ВИС 2 – Георги Илиев. Във времето след смъртта на Илиев през 2005 г., той и другото известно лице, което се считаше за наследник на ВИС, разпределиха активите. Това каза пред Euronews Bulgaria Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

В София това са паркингите, по Южното Черноморие концесии на плажове и хотели. Но голямата тема беше разпределението на наркопазара и това, което беше останало от контрабандните канали – като се започне от Капитан Андреево и се стигне до Илиянци.

След средата на миналото десетилетие бизнесът на групировките започна да се легализира и стана много по-малко, отколкото в края на 90-те години.

Действително преди два месеца се появиха информации в медиите, отразяващи благосклонно прокуратурата за заговор с участието на Къро за свалянето на Иван Гешев от поста главен прокурор и други висши магистрати. Това предизвика недоверие и последвалият инцидент на 1 май също предизвика присмех. Какви са мотивите и връзките можем само да спекулираме.

Вижте още:
Къро и съпругата му са убити в Република Южна АфрикаЗнаковата фигура от криминалните среди Красимир Каменов-Къро и жена му са убити в дома им в Кейптаун…May 25 2023skafeto.com