Кошмарна случка под тепетата – тел в изпечено кюфте от топлата витрина на известна търговска верига едва не уби пловдивчанин. Агенцията по храните започна проверка по скандалния случай.
Кюфте с тел едва не уби гладен пловдивчанин

Иван Томов купува прясно изпечени кюфтета за обяд. Вместо месо обаче, в устата на възрастния мъж се оказва парче остра тел. Обядът му завършва в спешен лекарски кабинет.

„Така ми каза докторът, лекарят, при който отидох, уши-нос-гърло… поклати глава и извика: „Представяш ли си какво щеше да стане, ако беше влязло малко навътре?!“, коментира потърпевшият.

Иван Томов предаде кюфтето с телта и с касовата бележка в Агенцията за безопасност на храните. Инспекторите се ангажираха с проверка: „При всички случаи ще бъде наложена санкция, съгласно административно наказателните разпоредби по закона за храните. Тук има риск за здравето на потребителя“, заяви пред Би Ти Ви д-р Снежана Пантелеева, от Областна агенция по храните в Пловдив.

Управителят на търговския обект не пожела да коментира находката, но обясни, че кюфтетата от топлата витрина пристигат приготвени и на място само се пекат. Потърпевшият ще бъде компенсиран с… бутилка вино.

loading...