https://www.luckykids.bg/

Английски език, забавления и приключения в планината – това е най-добрата комбинация за лятната ваканция на децата. Чуждоезиковите лагери се нареждат сред най-предпочитаните варианти за извънучилищни занимания на малки и по-големи малчугани. Сред връстници усвояването на нови знания винаги е по-лесно, а и лагерите винаги се организират на някое зареждащо  място сред природата.

В последните години езиковото обучение в лагерна обстановка се радва на голяма популярност, поради доказано добрите резултати на участниците в подобни извънкласни форми. Много от децата разкриват много по-добре своя потенциал, когато не са под ежедневното напрежение на училищната среда. Паралелно с игрите на воля, новите приятели и емоции, те успяват да усъвършенстват своята лексика, граматика и комуникация на чужд език.

Успешният модел на детските езикови лагери се дължи и на екипа от професионалисти, които се занимават с малките палавници. Обикновено това са висококвалифицирани преподаватели, които имат отлични познания по езика и необходимата квалификация за обучение на децата. На базата на утвърден и широкообхватен подход, те успяват за един по-кратък период от време да разгърнат възможностите на учениците и да получат максимално количество качествени знания.

Доказано е, че в среда на връстници, обучението е по-успешно, а и децата имат способността да комуникират много по-лесно помежду си. Лагерът освен това не се възприема като същинско училище, а по-скоро като място за забавления и позитивни емоции.

Това предполага липсата на стрес, притеснения от оценяване и напрегнатост. Лагерната програма пак е запълнена с ежедневни инициативи, но освен теоретичните лекции, включва много практически задачи и разнообразни приключения, според интересите и желанията на децата.

Най-успешните чуждоезикови лагери включват широк набор от допълнителни увлекателни занимания като трениране на любими спортове, пътешествия сред природата, арт ателиета, театрални и музикални представления, танци, отборни игри и куп други щури лудории. Все пак лагерът е място за създаване на незабравими спомени по време на летните ваканции.

В горещите месеци на годината прохладната планина гарантира пълноценна почивка, както и възможности за различни занимания на открито като питкник, риболов, колоездене, конна езда, опознаване на природата и поддържане на физическа активност на чист въздух. Двигателната активност е задължителна част от ежедневието на подрастващите, за да бъдат здрави, да укрепва мускулатурата им и да се радват на правилно израстване, добра координация и издръжливост.

В България сред най-добрите лагери с изучаване на английски език е  ЛъкиКидс в Банско. В последните години той е емблема на желаните и успешни летни занимания за деца на възраст от 5 до 15 години. Международният лагер се провежда в петзвездния апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс.

Луксозният комплекс осигурява на малчуганите уютна и изискана атмосфера, разполага с достатъчно детски кътове, обучителни зали и ултрамодерен спа център, където лагерниците могат да използват безопасно водните атракциони и басейни под зоркия поглед на професионалните спасители и аниматори на хотела.

ЛъкиКидс разполага не само с превъзходни условия за отдих и обучение в планината, но екипът на лагера се състои от утвърдени учители с международен опит в чуждоезиковото обучение. Програмата отговаря на всички световни стандарти за извънучилищно преподаване на английски език, съобразена е с признатите нива, както с индивидуалните познания и възможности на всеки един участник в лагера.

Еднодневният режим и цялостният курс са съобразени с възрастта на децата, с постигането на баланс между учебните часове и времето за отдих, с присъствието на задължителните занимателни мероприятия. Сред новите методи на обучение, които се практикуват в лагера, е възможността за разработване на тематични проекти, с помощта на които децата да усъвършенстват своите говорими и писмени познания по английски език.

Предимството при прилагания иновативен подход е, че е изцяло съобразена с нивото на конкретния ученик, с възможността му да работи в екип с останалите и да прилага наученото в реална среда сред своите връстници. Паралелно с това родителите, ако желаят, могат да получават постоянно обратна информация за постигнатите резултати на децата им, за изпълнените задачи, за реализираните проекти и за постигнатото ново на владеене на езика.

Лагерът обаче е запазена територия за много забавления, хубави ваканционни дни и поредица от положителни емоции. Ето защо няма как да не е предвидено достатъчно време за безгрижни игри, усвояване на нови хобита, спортове и провеждане на опознавателни екскурзии сред природата.

В околностите на Банско, както и в любимия курорт, изобилства от природни, културни и исторически забележителности. Децата могат да научат много повече за българските обичаи и традиции, за живота и делото на някои от най-бележитите личности в родната история, които са родом от Банско.

Тук са концентрирани доста от забележителностите в планината Пирин, което предполага приучаване на децата към природосъобразния начин на живот, полезни познания за поведение на поход. Пък и в района на комплекса малките палавници могат да лудуват на воля, да практикуват планинско колоездене, да участват в спортни състезания, да опознават растенията, да отидат на риболов, да плуват, да яздят кон, да танцуват и рисуват, вдъхновени от природните красоти на района.

Освен, че локацията на Лъки Кидс е идеална за отмора, то сигурността и безопасността на участниците са гарантирани. Помислено е също за подходящо с възрастта меню за децата, което да се придържа към здраволовния режим на хранене. Има възможност за предоставяне на вегетарианско, безглутеново или веганско меню, според индивидуалните потребности на малчуганите.

Когато са извън хотела децата винаги са придружени от медицинско лице и достатъчно на брой преподаватели. Преди записване родителите могат да се запознаят обстойно с програмата и режима на лагера. Престоят на децата може да е едноседмичен или в рамките на 14 дни, според тяхното желание.

Лагерът е определено е начин за прекарване на приятни и усмихнати дни през ваканцията. Но заедно с това, децата свикват да бъдат много по-отговорни към природата, учат се на взаимопомощ, на отговорност към собствените си задачи и готовност да работят в екип. И докато мъниците получават важните уроци по съпричастност и толерантност, паралелно със своите добродетели, успяват да усъвършенстват английския език.

Показателно за успеваемостта на детския езиков лагер ЛъкиКидс е неговата популярност, тъй като близо 40 на сто от участниците се записват след препоръки от свои приятели, съученици и родители, чиито деца вече са били там. Не малка част от малчуганите пожелават да прекарат още една лагерна смяна и се записват пак за  ваканция в Банско.

Снимки: ЛъкиКидс


loading...