Летище София

Извънредна ситуация в метростанцията на Летище София. На място има засилено полицейско присъствие, жандармерия и линейки.

Мъж и жена са намерени в безпомощно състояние в метростанцията от летищните власти. Мъжът е стрелял по жената, след това е насочил оръжието към себе си, предаде Нова телевизия. Двамата са имали любовни отношения, разкриха разследващи.

От Спешна помощ заявиха за Нова телевизия, че жената е в много тежко състояние, интубирана е на място, след това е откарана с линейка. Говорителката на Спешна помощ Катя Сунгарска пък съобщи, че мъжът е починал.

Сигналът за инцидента е подаден около 14.15 часа. Изпратени са три линейки. На място е и шефът на СДВР. Версиите за инцидента са различни.

„В 14.24 получихме сигнала за двама окървавени души. Веднага е тръгнала една линейка, след нея тръгват още две. На място екипите установяват мъж, който е починал, и жена на видима възраст около 50 години в много тежко състояние”, съобщи говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

„По първоначална информация след разправия между мъж и жена е станала стрелбата. Той е стрелял по нея и след това е насочил оръжието към себе си. Но това са първоначални сведения. Не става въпрос за атентат. Битов скандал. Не е стреляно по пътници“, заяви пред Дир.бг директорът на столичния „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев.

По информация на прокуратурата не става въпрос за терористичен акт, а по-скоро за битов инцидент.

„Бях на централния вход на метрото. Тръгнахме с колегата за кафе и видяхме, че има много полицаи”, разказа очевидец.

Поради инцидента на метростанция „Летище София“ метрото се движи до метростанция „Софийска света гора“. Осигурени са заместващи автобуси, които се движат по маршрута на метрото в спрения участък, обяви Столичната община. Не е нарушена и работата на летището.

Още от България


loading...