ЛиЛана прокуратура домашен арест

Певицата и бизнесдама Лиляна Деянова, по-известна като ЛиЛана, е извършила престъпленията, за които е обвинена, посочиха от Специализираната прокуратура по повод отправените днес от ефира на бТВ твърдения на Деянова, че повдигнатото й обвинение за отклоняване на средства по европейски проекти е манипулация на държавното обвинение.

До момента 10 съдебни състава на Специализирания наказателен съд и Апелативния специализиран наказателен съд потвърдиха тезата на прокуратурата, а именно, че събраните доказателства, по обвиненията, за които Деянова е привлечена към наказателна отговорност, дават основание да се изведе обосновано предположение, че е извършила престъпленията, за които е обвинена.

Категорично установено е, че активът по един от проектите, представляващ безпилотен летателен апарат (дрон), е с произход Република Китай, а не фирмата на обвиняемата по същото дело А.Й., получила европейско финансиране за неговото разработване.

Предмет на разследването на Специализираната прокуратура са общо 11 договора с европейско финансиране на обща стойност 4 883 298,72 лева. Във връзка с действията по разследването и събраните документи от ДАНС и Специализираната прокуратура, Министерството на икономиката е предприело процедури по 100-процентова корекция (възстановяване) на платените суми по 4 договора. Два от договорите са прекратени, без по тях да са предоставяни средства, а един е в процес на прекратяване. По останалите 4 договора са назначени технически експертизи, чиито заключения се очакват.

За разследването на Специализираната прокуратура на 11-те договора е информирана Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ.

Вижте още:
Съдът реши да пусне ЛиЛана у домаАпелативният специализиран съд пусна под домашен арест Лиляна Деянова, известна като ЛиЛана. Преди с…Aug 6 2020skafeto.com

ЛиЛана: Не поддържам връзка с Васил БожковВ ареста беше като казарма, като лагер – не е чак толкова страшно, колкото го описват други. За мен …Aug 10 2020skafeto.com


loading...