линейка и такси

Петима души са пострадали след тежка катастрофа между линейка и такси в София. Новината съобщи Дир.бг, цитирайки Столичния център за спешна медицинска помощ.

Сигналът за инцидента, който е станал на бул. „Пенчо Славейков“ в участъка между „Пирогов“ и Александровска болница, е подаден в 2.01 часа тази нощ.

Екип на Спешна помощ в Перник е транспортирала 68-годишен пациент в тежко състояние с кардиологичен проблем, когато на кръстовище е засечена от таксиметровия автомобил. Последвал силен сблъсък, след който спешният автомобил изхвърча от пътя и се удря в дърво.

За седем минути на място са изпратени четири линейки. Най-тежко пострадала е медицинската сестра, която е 50-годишна. Тя е с политравма и е транспортирана в противошоковата зала на „Пирогов“. Превозваният пациент е получил контузия на главата и също е приет в спешната болница. Там е и 30-годишната лекарка от екипа на Спешна помощ-Перник, която е с множество контузии.

Двамата водачи пък са откарани във Военномедицинска академия. Шофьорът на линейката, който е на 39 години, е с множество контузии. 53-годишният таксиметров водач е с контузия на ръката.

По случая се води досъдебно производство. Изясняват се причините за катастрофата.

Виж още:Горялото отделение в „Пирогов“ – без противопожарна система, НСлС разследва инцидентаГорялото отделение в „Пирогов“ – второ вътрешно, е било без сигнално-известителна система за реагира…Nov 27 2019skafeto.com

Скандална версия за трагедията в „Пирогов“ – запалена цигара причинила взриваВзривът в инсталацията за подаване на кислород, който предизвика пожар в „Пирогов”, е възникнал, сле…Nov 27 2019skafeto.com

Трагедията е огромна! Станаха ясни имената на загиналите при взрива в „Пирогов“Станаха ясни имената на загиналите при пожара във второ вътрешно отделение на болница „Пирогов“. Спо…Nov 27 2019skafeto.com

loading...