литургия за Цветница

Стотици вярващи са се били събрали на литургия за Цветница в Самоков въпреки призивите на властите да не се излиза и да няма масово струпване на хора. Полицията започна проверка, десетки са глобени за нарушенията.

Над 200 души са присъствали в Евангелската църква в ромския квартал.

„Цял месец поради кризата нямаше никакви събирания, но тъй като сега хората имат нужда да бъдат мотивирани, насърчавани и да има молитва за тях – вчера имаше едно служение на открито, като сме спазили всичките мерки за безопасност“, каза пасторът Николай Василев, цитиран от bTV.

От храма припомниха, че службите не са забранени. Обясниха, че са спазили правилата – литургията е била на открито, хората са се дезинфекцирали, спазвали са дистанция и са носели маски.

Пасторът уточни, че е запознат с рисковете, но не е можел да върне хора, идващи за молитва. В квартала малцина признаха, че са присъствали на служението за Цветница.

48 са актовете за нарушения в Самоков по Цветница, а глобите са от 300 до 1000 лв.

Виж още:Решено: Църквата ще направи сериозен компромис за Цветница и Великден заради коронавирусаСлужбата за Цветница и Великден ще бъде изнесена извън храмовете. Това се разбраха премиерът Бойко Б…Apr 9 2020skafeto.com


loading...