Лорер

От „Има такъв народ“ реагираха с възмущение на коментара на Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“ по адрес на българина от Охрид Християн Пендиков, предава Дир.бг.

Самият Трифонов признава, че е бил жегнат от изказването на бившия вицепремиер и заявява, че „Македония е голяма болка“ за него и за много голяма част от българите. Той преотстъпва профила си на своя приятел и бивш депутат от ИТН Ивайло Вълчев да коментира думите на депутата от ПП.

„Честно казано, мен също ме жегна, но по въпроса давам думата на господин Ивайло Вълчев“, написа Трифонов.

А Вълчев е категоричен, че не паспортът прави един човек българин, а самосъзнанието.

„Твърдението на господин Лорер, че Християн Пендиков не е българин, защото няма български паспорт, а само българско самосъзнание, е меко казано цинично. Паспортът може да те направи „българин“ пред чиновниците. Самосъзнанието те прави българин пред България“, написа Вълчев.

„Очевидно господин Лорер няма и най-малка представа какво е да се самоопределиш като българин в Република Северна Македония. Очевидно куп спортисти с български паспорти, хора, които не говорят и дума български и нямат никаква емоция към България, са по-достойни да бъдат защитавани от държавата, отколкото един младеж, дръзнал да се нарече българин в страна, където това не носи нищо, освен риск за живота и сигурността“, гневи се още сценаристът на Слави Трифонов.

И се обръща директно към депутата от ПП.

„Господин Лорер, много от историческите личности, чиито портрети висят по стените в училищата, че и в кабинетите на държавните мъже, никога не са притежавали български паспорт. Но са били българи, наричали са се българи и са живели и умрели за това, да има България.

Без паспорт.

По съвест и убеждение“, написа бившият депутат от ИТН.

Виж още:Слави и ИТН: Да се върне ветото за Северна Македония! На изборите сме с 8,5%Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов излезе пред медиите заедно с ръководството на ИТН, за да…Jan 26 2023skafeto.com

Слави Трифонов: А когато започнат да избиват българи в Северна Македония?Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов заяви, че българските политици имат пряка вина за жесток…Jan 20 2023skafeto.com

В Скопие: Каракачанов, Джамбазки, Костадинов са врагове на македонския народ„Левица“ категорично се противопоставя на българската национал-шовинистка и иредентистка пропаганда …Jan 17 2023skafeto.com


loading...