асфалта на Тракия ремонт

Максималната скорост на магистрала за автомобили да бъде намалена от 140 на 130 км в час. Това предвиждат промени в Закона за движение по пътищата, предложени за обществено обсъждане от служебното правителство. На скоростен път ще е 120 км в час, а по нормален извънградски остава 90 км в час за автомобилите.

Законът позволява на общините да определят зони в градовете с още по-ниска скорост. В жилищна зона ограничението ще е 20 км в час, а в т.нар. „успокоени“ до 30 км в час. В жилищна зона паркирането вече ще е разрешено само на специално обособени паркоместа.

Промените въвеждат и предимство на велосипедисти и електрически тротинетки пред завиващ надясно автомобил, ако се движат вдясно от него.

Промените забраняват и говоренето по мобилен телефон за велосипедистите.

Въвежда се и изрична забрана за пешеходците да пресичат непосредствено пред или зад спрял на спирка автобус, трамвай или тролей.

Вижте още:
За новите правила при кормуване и шофьорски изпитиКакво ще се промени с новите правила при кормуването и шофьорските изпити – темата в „Денят започва“…Apr 17 2023skafeto.com

Нова шофьорска глоба за €100 в Гърция разпали мрежатаИнтересно решение, което касае и хилядите българи, които предпочитат гръцкото море, взеха властите в…May 4 2023skafeto.com


loading...