Максим Генчев публикация

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Режисьорът Максим Генчев предизвика жесток скандал със своя публикация във Фейсбук. „Трагедията – 150 години от обесването на Левски, трагично се стовари в Турция… амин“, написа той в профила си в социалната мрежа.

Това предизвика сериозна вълна от възмущение и не след дълго той изтри публикацията си.

Пред Блиц Генчев коментира разразилия се скандал:

„Стана объркване с тази публикация. Беше неправилно изтълкувана, защото така прозвуча много идиотски. Имах предвид, че вчера целия ден, 6 февруари, когато денят на обесването на Левски и нито една медия не се занимава с това събитие. Непрекъснато се показват кадри от измъчена Турция, които са изключително трагични. С оглед на това се получи някаква суеверна препратка от моя страна, което е непростимо. Аз самият не мога да си го простя, защото се изтълкува погрешно.“

Според него вълната от възмущение е последвала, защото хората се дразнят от неговите филми.

„Ако някой друг човек напише такова нещо, никой няма да му обърне внимание, но понеже съм автор на филми, които провокират хората, тия филми не са безвредни. Те са агресивни филми. Ботев и Левски хвърлят ръкавица – доколко сме родолюбци, доколко сме изменници. „Левски“ е направен преди 8 години, а те продължават да го коментират. По някакъв начин въздействат тия филми“, допълни Генчев.

„Изказват недоволството към филмите ми като ме атакуват за тази глупава публикация. Публикацията ми е отвратителна. Неправилно звучи. Все едно аз казвам: „Ето, възмездието дойде“. Това не беше моята цел“, заключи той.

Виж още:Гняв в мрежата след нелепа публикация в профил на Максим Генчев (СНИМКА)„Трагедията – 150 години от обесването на Левски, трагично се стовари в Турция… амин“. Тази публи…Feb 7 2023skafeto.com