мангъров борисов жена

При седем милиона население в България в страната със сигурност има поне между 250 и 300 хиляди заразени, но по-голямата част от тях даже не са разбрали, че са изкарали вируса. Това заяви в студиото на “Тази сутрин“ по БТВ инфекционистът доц. Атанас Мангъров.

,,Смъртността при морбили е 1:1000, докато при коронавируса е 1:2000, тоест сегашната смъртност при COVID-19 е в пъти по-малка от тази при морбили“, посочи доц. Мангъров.

По думите му причината за огромния брой починали от коронавирус се дължи на по-високата средна продължителност на живота в Италия, Испания и Великобритания, където тя е 80 години, докато в България средната продължителност е около 73 години, поради което смъртните случаи у нас са и по-малко.

Доц. Мангъров още веднъж увери, че между него и Националния оперативен щаб няма конфронтация.

,,Нямам конфронтация с никого. Аз съм тук, за да помагам и да се забавлявам“, отсече доц. Мангъров.

,,Всичко, което бе направено, бе направено с най-добри намерения и с цел да се запази животът на хората. Прави чест на премиера, че чу гласа на науката, т.е. мен, а не гласа на страха“, подчерта доц. Мангъров.

Той разказа за срещата със Борисов, която продължила повече от час. На 40-тата минута от нашия разговор, преди да внесат кафето, той ми заяви: ,,Виж какво, Мангъров, ако бях жена, щях да ти пусна“. Говорихме около час и мисля, че тогава ме чу много добре и ме разбра какво говоря“, разкри той.

В заключение инфекционистът сподели, че с разхлабването на мерките не очаква през есента да настъпи някакъв апокалипсис във връзка с прогнозираното от редица експерти завръщане на COVID-19.

Виж още:Професор от СУ съсипа Мангъров: 53% от домакинствата в Швеция са от 1 човек, как да се заразят?Професорът по политологични науки към Философския факултет на Софийския университет Татяна Дронзина …May 6 2020skafeto.com

Ген. Мутафчийски: Да коментирам доц. Мангъров е гавра с паметта на починалите от К-19Шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски изнесе най-но…May 14 2020skafeto.com

Александър Йорданов изригна срещу Мангъров: Д-р Смърт иска живот без стари хораEвродепутатът Александър Йорданов стана един от най-острите критици на епидемиолога Атанас Мангъров,…Apr 29 2020skafeto.com

Мангъров пак в атака: Щабът лови мухи, тук една, там една… Къде са камионите с трупове?„Заразените с коронавируса в България вече са няколкостотин хиляди, тоест със 100-200 пъти повече от…Apr 27 2020skafeto.com

loading...