мангъров борисов изказване

„Някои искат да ме вкарат в конфликт с хора, с които не искам да имам такъв, като слагат в устата ми думи, които не съм казал. Не съм казал непочтителни думи към тях, те си вършат работата, която е много отговорна.“ Това заяви доц. Атанас Мангъров тази сутрин пред БТВ.

Вирусологът е част от Медицинския съвет към МС, който трябваше да дава становища оценадекватни ли са от медицинска гледна точка действията на щаба и да разработи алгоритъм да действията на лекарите у нас срещу заразата, но бе закрит след работа около 10-на дни.

Мангъров стана популярен с тезата за колективния имунитет, според която повече хора трябва да се заразят, за да си тръгне вирусът.

В момента статута на съвета е като на неформална организация. Продължавали да поддържат връзка помежду си, евентуално да дават съвети, обясни Мангъров пред БТВ.

Продължават да се правят изследвания, че този или онзи носи и отделя вируса, но какво от това – трябва да се установи с антитела колко са с имунитет, настоя той отново на тезата си. Набедиха ме, че имам лаборатория и затова искам да изследвам, но не съм лаборатория, която има този мащаб, обясни Мангъров.

Не става дума да се избира кой да умре, а че ако не се действа правилно, ще загинат повече. Ако се затваряме, ще загинат определени болни в малки общности, но когато страната се отвори, всичко ще започне отначало, опонира той на пълната социална изолация.

Поне 70 на сто от населението на земното кълбо трябва да прекара тази нова болест, за да изчезне тя, отново обяви Мангъров. В момента по думите му у нас „нищо особено не се случва – под 600 заразени и 22 -ма умрели“.

Не мога да кажа дали заради тази моя позиция бе закрит медицинският съвет. Винаги съм имал тази позиция като специалист – не съм враг на държавата, казвам какво трябва да стане, за да умират по-малко хора, обобщи доцентът.

Виж още:Борисов: Отказвам да съм този, който решава кой да диша и кой да умре„Скъпи лекари, медицински сестри, санитари, фармацевти и лаборанти, поздравявам Ви по случай Световн…Apr 7 2020skafeto.com

Доц. Мангъров: Мен ме е страх, скараха ми се, не е шега работа (ВИДЕО)Бих отворил заведенията веднага. 90% няма да разберат, че са се разболели. По-малко от 1% ще умрат. …Apr 6 2020skafeto.com

Борисов: Мангъров, спри да говориш! Аз съм абсолютен популист, замразявам депутатските заплатиПроведох тази сутрин заседание на ИК на ГЕРБ – възлагаме на Народното събрание да приеме решение за …Apr 3 2020skafeto.com

Мангъров: Не трябва да стоим надупени и да чакаме да умрем! Няма да умрем (ВИДЕО)Нямам никакъв интерес от масовото тестване на населението. Никога не съм се занимавал с такива неща.…Mar 30 2020skafeto.com

loading...