вредата от ваксините

Протичането на вирусния вариант на Омикрон при децата по нищо не се отличава от останалите инфекции, с които всяко дете се среща поне няколко пъти годишно. Това коментира доц. Атанас Мангъров.

По думи му симптомите при децата са предимно високата температура, която бързо отминава.

На практика протичането на заболяването по нищо не се отличава от тези вирусни инфекции, с които всяко дете се среща поне два-три пъти годишно. Много често децата идват посред нощ, защото са с висока температура и с много уплашени родители, но само след два-три дни те започват да настояват да си ходят, защото просто се чувстват добре. Като неприятното е, че при нас идват деца от Благоевград, от Сандански, от Петрич, които даже не са прегледани.

На мен ми се обаждат посред нощ да ми кажат, че идва много тежко болно дете и аз ги питам: някой видял ли го е, и ми отговарят „Не, никой не го е виждал, защото никой не иска да го види, но то е зле. Това е лекарски страх. За съжаление лекарите се изплашиха и отказват да преглеждат и да лекуват болните си – говоря за доболничната помощ, както за възрастните, така и за децата, каза още инфекционистът.

Според доц. Мангъров това са същите хора, които отказват да преглеждат деца, ако те не са с отрицателен PSR тест, макар повечето от тях да са ваксинирани.

Всъщност който го е страх, нека да носи маска, нека да се облича с чаршафи, да се ваксинира, но да си върши работата. Т.е. всички лекари трябва да бъдат на своето работно място и да си лекуват болните, но не по телефона. Няма такова нещо като телефонна диагноза, както няма и телефонна любов“, изрази безпокойството си доц. Мангъров.

Относно имунизациите, педиатърът смята, че вследствие на тях се наблюдават случаи при млади, ваксинирани хора, които развиват сериозни заболявания, някои с фатален край.

И това не е редно да се замита под килима, категоричен беше пред Радио „Фокус“ доц. Мангъров.

Виж още:Нов удар за Мангъров – опровергаха го за „починалите от ваксина“В България няма случай на доказана причинно-следствена връзка между ваксина срещу COVID-19 и смъртен…Jan 18 2022skafeto.com

Сблъсък тежка категория: Симидчиев срещу Мангъров за зеления сертификат (ВИДЕО)„Сертификатът сертифицира четири неща: направен тест, човек е с поставена ваксина, преболедувал е ил…Jan 16 2022skafeto.com

Разследваният Мангъров: Не го знам този, дето ме обвинява… Нито е лекар, нито е боленБългарският лекарски съюз разследва доцент Атанас Мангъров заради негово интервю. Противникът на Ков…Dec 7 2021skafeto.com

Мангъров задраска короната: С Омикрон всичко ще приключиНовият вариант на COVID-19 Омикрон може би ще бъде краят на пандемията. Това предположение направи и…Nov 30 2021skafeto.com


loading...