българи коронавируса

Имам резерви към начина, по който се отчитат заразените у нас. Продължава да не се съобщава кои лица са тествани за първи път, кои повторно”, заяви на пресконференция на АБВ инфекционистът доцент Атанас Мангъров.

Доцент Мангъров обясни още, че е много изкусително да се мисли, че спадът на заразените се дължи на предприетите от правителството мерки. Той обаче добави, че това едва ли е така, защото се виждало при страни, които са плътно затворени от края на месец септември, че броят на случаите нараствал.

Специалистът беше категоричен и че теорията, че мерките в тези държави не показват резултат, защото там щамът е нов, е несъстоятелна. По думите му, ако мерките действат на стария щам, то те би следвало да повлияят и на новия. В крайна сметка, ставало ясно, че те не вършат работа и при двата.

Вижте още:
Част от противоепидемичните мерки падат от днесСъс заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов част от противоепидемичните мерки в страната…Jan 16 2021skafeto.com

Проф. Балтов: Без разхлабване на мерките преди края на месецаЗдравният министър Костадин Ангелов разреши плановите операции от утре, което предизвиква въпрос дал…Jan 16 2021skafeto.com

loading...