мангъров комисия

Управителният съвет на Българския лекарски съюз взе решение и сезира Столичната комисия по професионална етика във връзка с поредните неверни твърдения и откровени лъжи на доцент Атанас Мангъров по NOVA на 16 януари т. г. Това съобщават от Българския лекарски съюз (БЛС) в съобщение до медиите, предава Дир.бг.

От лекарския съюз се позовават на това, че „…в национален ефир доц. Мангъров заяви:“….. тези 564 души, които са починали, са починали, защото са ваксинирани“. Разликата между „починали ваксинирани“ и „починали, ЗАЩОТО са ваксинирани“ може да е само една дума, но тя прави казаното от доц. Мангъров откровена лъжа“.

Ето и цялата позиция на Българския лекарски съюз:

Според единствената достоверна и официалната информация на МЗ и ИАЛ в България няма случай на доказана причинно-следствена връзка между ваксина срещу COVID 19 и смъртен изход. И още: 9 са случаите от началото на ваксинационната кампания, в които е подозирана връзка между поставяне на ваксина срещу Covid-19 и смъртен изход, като в нито един от тях връзка не е доказана.

В същото предаване доц. Мангъров цитира данни от епикриза на 26 г. мъж от Плевен, за който твърди, че две седмици след ваксинация е бил в интензивното на болницата в Плевен с ДИК синдром и заяви, че има връзка между ваксинацията и последвалото настаняване в болница на младия мъж, добавяйки: „Тези случаи не се съобщават.“

Твърдение, което отново не корелира с истината, изкривява и информацията и е откровена конспирация.

С изказванията си, подкрепени от псевдонаучни аргументи, доц. Мангъров погазва етичните принципи на лекарската професия.

Публичното говорене на лъжи, изречени от медицинско лице, уронва престижа на цялото съсловие, обърква хората, всява страх и насажда агресия сред обществото. През последните дни, като резултат от подобно говорене, станахме свидетели на два случая на нападнати медици в Русенско.

УС на Български лекарски съюз очаква Етичната комисия към Столична лекарска колегия да се произнесе в най-кратки срокове по казуса. Този наш сигнал добавяме към процедурата, която тече в момента.

Разпространението на фалшиви твърдения не трябва да остава без последици, а когато те са изречени от лекар, е резонно да се замислим дали той е достоен да носи тази титла.

Виж още:Сблъсък тежка категория: Симидчиев срещу Мангъров за зеления сертификат (ВИДЕО)„Сертификатът сертифицира четири неща: направен тест, човек е с поставена ваксина, преболедувал е ил…Jan 16 2022skafeto.com

Нов удар за Мангъров – опровергаха го за „починалите от ваксина“В България няма случай на доказана причинно-следствена връзка между ваксина срещу COVID-19 и смъртен…Jan 18 2022skafeto.com

Мангъров: Няма телефонна диагноза, както няма и телефонна любовПротичането на вирусния вариант на Омикрон при децата по нищо не се отличава от останалите инфекции,…Jan 19 2022skafeto.com


loading...