мангъров решение

Инфекционистът доц. Атанас Мангъров за пореден път оспори решение, свързано с Covid-19.

„При 110 легла имаме двама болни, скоро ще закрием отделението за COVID. Броят на децата, постъпващи с други инфекции, се увеличава, което означава, че се връщаме към нормалното“, това каза по NOVA NEWS началникът на Детската клиника в Инфекциозна болница – София.

Той подчерта, че децата не са боледували тежко от коронавируса.

„Covid-19 е остра вирусна инфекция, която не се лекува с антибиотици, това така и не го разбраха“, категоричен бе специалистът.

Доц. Мангъров информира, че за да се ваксинира едно дете срещу коронавирус, трябва да се подпише информирано съгласие от родител, това е условието. Ако зависило от него, той би казал – не, защото в момента това се прави само от желание да защитим подрастващите, без да има убедителни доказателства за безвредност, те все още не са достоверни и окончателни.

„Повечето деца не разбират, че преболедуват Covid. Който иска да се ваксинира, да го направи, това е информирано съгласие и се носи собствена отговорност“, заяви доц. Мангъров и добави, че за окончателни и достоверни доказателства за безвредност на ваксините са нужни години.

Според него високото ниво на смъртност у нас от коронавируса се дължи на лошото общо здраве на нацията и като се добави към това един агресивен вирус, резултатът е лош краен изход.

Доц. Атанас Мангъров смята, че здравният министър д-р Стойчо Кацаров не е сбъркал с освобождаването на професор Тодор Кантарджиев от поста директор на НЦЗПБ.

Виж още:Мангъров: Кантарджиев изпълняваше нареждания! И други са за пенсиониране„Миcля, чe cлужeбният кaбинeт дeйcтвa мнoгo eкcпeдитивнo и зa крaткoтo врeмe, в кoeтo cъщecтвувa, уc…Jun 14 2021skafeto.com

Доц. Мангъров: Правилно пенсионираха Кантарджиев, направи много глупости„На предните избори бях с АБВ, защото споделяхме общи виждания спрямо всичките тези ограничителни ме…Jun 10 2021skafeto.com

Свърши му модата: Зачеркнаха доц. МангъровДоц. Атанас Мангъров няма да е кандидат за депутат на следващите избори, обяви лидерът на АБВ Румен …Jun 6 2021skafeto.com

Доц. Мангъров: Винаги съм бил черна овцаОт момента, в който доц. Атанас Мангъров застана под светлините на прожекторите и се превърна в прот…May 24 2021skafeto.com


loading...