Мангъров черна овца жена

От момента, в който доц. Атанас Мангъров застана под светлините на прожекторите и се превърна в противник на мерките срещу разпространението на коронавируса, всички затаиха дъх. Нещо повече – в разгара на кризата доцентът се превърна в звезда. За едни рок-звезда, за други – черната овца. И в момента, в който нещата около появата му в публичното пространство изглеждаха спокойни, Мангъров реши да влезе в политиката. И България отново се раздели на две. Едните с ликуващия възторг „Осанна!“, а другите със свирепата ярост „Разпни го!“.

Сега, месец след изборите и месец преди новите, Мангъров сякаш не изглежда апетитен за медиите. В тази кратка пауза Мариян Станков – Мон Дьо разговаря с него, с уговорката, че няма да говорят само за вируси и политика.

„Мисля, че не съм интересен. Много малко ме вълнува какво хората мислят за мен. Ако знаехме колко малко хората мислят за нас, нямаше да се тревожим какво мислят. Не се приемам като рок-звезда. Но винаги съм бил черна овца. Заради това не достигнах висините на научната кариера. Близо 8 години документите ми за професор бившият декан ги хвърляше в коша. Не мога да кажа, че не ми тежи, но това е стена, която не можеш да преодолееш”, разкри инфекционистът пред Нова телевизия.

Доц. Мангъров смята, че лекарите имат място в политиката, тъй като са най-плътно с обикновените хора и са в час със случващото се. Той е на мнение, че ако човек желае да се занимава с политика, трябва да остави всичко останало, което за лекарите е невъзможно. За изборите през юли прогнозата на доцента е, че сценарият ще се повтори.

„Не ме обиди, че не ме поканиха в Щаба. Учуди ме, че в него бяха събрани хора, които нямаха компетентност по въпросите, с които трябваше да се занимават. Важно беше да се запази нормалността. Това всяване на страх, тези сутрешни гробарски изявления, това беше пълен абсурд, това е антимедицинско. Най-учудващото беше, че това се случи по целия свят. Това, че една глупост се прави по целия свят, не я прави по-малко глупост”, смята доц. Мангъров.

Вижте още:
Очаквано – махат Кунчев! Неочаквано – няма да го сменя МангъровГлавният здравен държавен инспектор доц. Ангел Кунчев ще се раздели с поста си съвсем скоро. Новинат…May 19 2021skafeto.com

Мангъров предупреди родителите: Не ваксинирайте децата си!Най-доброто, което може да направи новият здравен министър, е да отмени безумните мерки и хората да …May 14 2021skafeto.com

Мангъров: Много им се услади да ни затварят и отварят, когато си искатДоц. д-р Атанас Мангъров е роден на 31 януари 1956 година в Стара Загора. Насочва се към инфекциозни…Mar 26 2021skafeto.com


loading...