Мaнгърoв Bulgаriа ОN АIR

Най-доброто, което може да направи новият здравен министър, е да отмени безумните мерки и хората да се върнат към нормалния си начин на живот. Това каза инфекционистът доц. Атанас Мангъров пред Радио „Фокус”. По думите му пандемията си върви независимо от това кой е министър.

„Най-вероятно към края на лятото – началото на есента ще приключи. Няма какво толкова да се управлява“, смята доц. Мангъров. Според него, за да се овладее епидемията, трябва вирусът да премине през най-малко 70% от населението.

„В момента имаме около 1 млн. ваксинирани и 400 хиляди доказано заразени, което е три пъти по-малко от реалните случай. Би трябвало да имаме около 3 млн., които имат имунен отговор на COVID. При население от 6-7 милиона очевидно краят не е далеч. Реално никой не може да каже дали ще има четвърта вълна, защото няма точни статистически данни, това са мои изчисления, които не почиват на точна статистика“, заяви доц. Мангъров.

Той допълни, че не би препоръчал на никой родител да сложи ваксина на детето си, тъй като те не са достатъчно добре изпитани за възрастни, а пък за деца – още по-малко. Той посъветва хората да се успокоят и да се върнат към нормалния си начин на живот. Според него най-лошото на досегашния НОЩ, който не липсва, по думите му – на никой, е, че е плашел хората.

По отношение на високата заболеваемост от COVID-19 в Индия, инфекционистът коментира, че данните се представят манипулативно: „Това е много манипулативно, защото се казва 400 хиляди души новозаразени за ден, но това е страна с 1 милиард и 400 милиона души, което съответства на около 2 хиляди души при нас, спрямо населението на България”.

Доц. Атанас Мангъров допълни, че досега не е видял човек изкарал, какъвто и да било вариант, на COVID да се зарази от друг вариант.

„Няма как човек изкарал веднъж инфекцията да се зарази отново. Ако това се случи, е изключително рядко“, подчерта доц. Атанас Мангъров.

Виж още:Мангъров: Много им се услади да ни затварят и отварят, когато си искатДоц. д-р Атанас Мангъров е роден на 31 януари 1956 година в Стара Загора. Насочва се към инфекциозни…Mar 26 2021skafeto.com

Мангъров – имотен змей, купил си е апартамент на морето в разгара на пандемиятаДоц. Атанас Мангъров изплува на челните места в класацията за най-имотни лекари у нас. Дори в разгар…Mar 24 2021skafeto.com

Доц. Мангъров: COVID-19 не се лекува с антибиотици„Хората имат страшно много проблеми и питат за всичко. Те искат да имат повече икономическа свобода,…Mar 20 2021skafeto.com


loading...