манолова хаджигенов

Мая Манолова и Татяна Дончева се разграничиха от Николай Хаджигенов – съпредседател на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“. Това обявиха самите те на извънреден брифинг днес, предава Дир.бг.

Повод стана участие на адвоката в сутрешния блок на БНТ, където той обяви готовност да се жертва за министър в кабинет на малцинството с мандата на „Има такъв народ“, който да бъде подкрепен с гласовете от БСП. Хаджигенов отговори положително и на въпрос от водещата дали коалицията, в която участва, би приела гласове и от ДПС и ГЕРБ.

„Изразеното от г-н Хаджигенов мнение тази сутрин по националната телевизия е негово лично мнение, което по никакъв начин не ангажира коалицията „Изправи се! Мутри вън!“. Нееднократно в предизборната кампания сме заявили ясно, че нито ще даваме подкрепа, нито ще търсим подкрепа от ГЕРБ и ДПС. В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме. С ГЕРБ, ДПС и БСП в пазарлъци за правителство не влизаме“, обяви гневно Манолова.

Манолова внесе също така уточнение за ролята на Николай Хаджигенов в коалицията. От думите й стана ясно, че политическите им пътищата могат да се разделят.

„Г-н Хаджигенов беше съпредставляващ коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ заедно с мен до провеждането на парламентарните избори. Предстои да се сформира парламентарната ни група, която ще избере свое ръководство и свои говорители, които ще изразяват мнението на парламентарната група. Всъщност, не е задължително г-н Хаджигенов да е част от тази парламентарна група, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС. Нито един от избраните депутати, който си позволи да влиза в договорки за министерски кресла, постове и позиции, няма да бъде част от парламентарната ни група. Казали сме ясно, че водим разговори, ще водим разговори с „Има такъв народ“ и „Демократична България“ за общи действия след влизането ни в парламента. Казали сме ясно какви ще бъдат първите стъпки на „Изправи се“ след влизането ни в парламента“, заяви още Мая Манолова.

Виж още:Хаджигенов: Без БСП няма как да станат нещатаПреговори за кабинет все още не се водят, но аз лично съм готов да започна преговори веднага, защото…Apr 8 2021skafeto.com

loading...