марешки силен физически

Депутатите в Народното събрание изслушват на закрито заседание председателя на ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ Станимир Пеев. Той трябва да информира народните представители за състоянието на резерва и за освобождаване на различни артикули от него. Това стана по искане на ГЕРБ, предава Дир.бг.

В същото време депутатите не приеха предложението на левицата да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов по темата. Лидерът на БСП Корнелия Нинова възрази срещу изслушването на председателя на Резерва, тъй като, според закона за държавния резерв, отговорност за състоянието му носи Министерският съвет, респективно министър-председателят. Опитвате се да заметете въпроса, трябва премиерът, който по закон носи отговорност за това, да даде отговори, посочи от трибуната на парламента тя.

Първа точка на депутатите за днес е законопроект за ратификация на Рамково споразумение за съвместно възлагане на обществени поръчки при мерки за медицинско противодействие. След това НС ще премине към второто четене на Закон за действията по време на извънредното положение, въведено на 13 март у нас.

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки и зам.-председателят на парламентарната група Кръстина Таскова влязоха днес в пленарната зала в защитно облекло – гащеризони, ръкавици и маски.

Това предизвика възмущението на левицата. Валери Жаблянов поиска от председателя на парламента Цвета Караянчева да им нареди да напуснат залата и да се върнат в подходящо за институцията облекло. Той призова към сериозно поведение на народните представители.

Те са преценили, че така е полезно за тяхното здраве, каза председателят на НС Цвета Караянчева. Тя подчерта, че в НС се извършват всички санитарни мероприятия, местата са хигиенизират, трибуната ще бъде дезинфекцирана на всеки час, но парламентът не може да спре работа.

В началото на заседанието квесторите раздаваха маски на депутатите в пленарната зала, които не са успели да се снабдят с такива.

На свой ред Веселин Марешки беше категоричен, че в тези дни е важно какъв пример дават на хората техните избраници. Ние даваме най-отвратителния пример, „Столипиново“ и НС са местата, където най не се спазват разпорежданията срещу инфекцията, подчерта той. И призова да се вземат съответните мерки, за да не се допуска разнасяне на заразата. Марешки упрекна БСП, че от тях се чуват само искания за допълнителни привилегии – ако са в Банско, да излизат, да дойдат в НС, да си получават заплатите, например.

Виж още:Депутатите се оказаха неподготвени да обсъжда Закона за извънредното положениеДнес в 13:00 часа започна заседанието на правната комисия, която трябва да обсъди на второ четене на…Mar 19 2020skafeto.com

Един медик срещу депутатите: Мишоци, елате като доброволци, където ние работим без защитни облеклаПрофесор Коста Костов е известен пулмолог и консултант по белодробни болести на УМБАЛ „Св. Анна”. То…Mar 19 2020skafeto.com

Депутати треперят за здравето си, изолираха се от журналистите, спрени са всички срещи в парламентаКоронавирус истерия е обхванала Народното събрание. Журналистите са в изолатор и нямат никакъв пряк …Mar 11 2020skafeto.com

loading...