марешки нова телевизия

„Важното е какво ще стане на трета инстанция. Това са съдебни неща, които не разбирам – имам адвокати. За по-голямата част непредубедени зрители е ясно, че съм невинен.“ Това заяви категорично лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки в ефира на Нова телевизия.

„В опита да бъда омаскарен, прокуратурата не се свени да прави всякакви сценки. Обвини съдия, че щял да вземе откуп от мен. Съдията беше оправдан на всички инстанции. Моментът е много добре подбран, за да може след няколко дни да се покаже в докладва в ЕС, че има осъден политик“, обясни той.

„Аз не вярвам, че всички хора са злодеи и че като прокуратурата е мислила, че така стават нещата, дали пък те не са хванали за топките съдията, който ме осъди и да са му казвали: „Пращай Марешки в затвора“, допълни Марешки.

Лидерът на ВОЛЯ заяви, че ще бъде първия българин, който е осъден, защото иска наем за своя собственост.

„Много е интересна цялата сага. Затова смята, че съдията се е объркал. Там има два имота – единият е продаден лично от моя семейна фирма, така че аз знам кое е мое. Този имот, който сме продали, е собственост на Колева. Но този, който е собственик на този имот, безсрамно се шири в моя имот. Асен Миланов е осъден на три инстанции, че се е настанил в моя имот и незаконно е разширил заведението си“, разкри Марешки.

„Нали си давате сметка, че утре някой може да се настани във вашия хол“, попита той.

„Във всяко стадо има мърша и не можем да обвиняваме хилядите прокурори и полицаи, които си вършат работата, заради няколко които вършат такива лоши неща. Предната седмица ми твърдяхте, че съм се продал за един плаж, за да подпиша проекта за Конституция“, каза лидерът на ВОЛЯ.

„Аз ще бъда първия българин, който е продал свободата си за един плаж. Аз съм единствения различен и всичко това е с цел да очернят името ми. Още в началото Прокуратурата се опита да ме изплаши и да избягам. Не само, че не избягах, но и влезнах в парламента. Нямам намерение да бягам. Ще се защитавам в България. Не знам какво става тук на Земята, но аз съм невинен“, обясни още Марешки пред Нова телевизия.

„Започвам да говоря отдалеко. Ще извадя всички скици и ще ги разпратя навсякъде, за да докажа, че са се настанили ви имота ми. В момента аз съм убеден, че след като един плаж, според президента, е по-важен от моята свобода, искам безвъзмездно да му го подаря и да бъде един президент с плаж и да си подаде оставката, след като стане олигарх“, завърши зам.-председателят на НС.

Красимира Колева трябва да изтърпи 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при общ режим и да заплати глоба от 6 хиляди лева, съобщиха от съда.

Двамата са признати за виновни за това, че от 9 октомври до 16 ноември 2014 г. с цел да принудят Асен Миланов да заплаща ежемесечно сума в размер на 10 хиляди лв., го заплашили с разрушаване на стопанисваното от него заведение и със създаване на пречки и преустановяване на търговската дейност.

Виж още:Извънредно: Марешки е осъден на 4 години затворПореден грандиозен скандал при управляващите – лидерът на ВОЛЯ и заместник – председател на 44-ото Н…Sep 14 2020skafeto.com

Марешки и танцът му с прокуратурата„Критикът се превърна в скъп гост: Марешки и танцът му с прокуратурата“ е анализ на Борис Митов в Св…Sep 14 2020skafeto.com

Марешки: Временно решение, колкото сега да излезе новината„Абсолютно съм убеден, че не съм направил нищо нередно“, това заяви пред БНР лидерът на „Воля“ и зам…Sep 14 2020skafeto.com

loading...