Служители от Окръжната дирекция на МВР в Русе е разкриха високотехнологична оранжерия за производство на марихуана в град Бяла, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

Помещенията, в които е отглеждана наркокултурата са оборудвани с осветителна, климатична и поливна система, и с други съоръжения.

Криминалистите са пристъпили към акцията след сигнал за нерегламентирана дейност в изоставен обект в града. Предприето е наблюдение на мястото, данните от сигнала са потвърдени и е изяснено, че става въпрос за постройка с ограничен достъп.

Установено е че има човек, посещаващ периодично обекта – 42-годишен мъж, който е задържан.

В постройката са открити три големи помещения за отглеждане на марихуана. Към момента са намерени около 1700 саксии със засадени и пораснали наркотични растения, както и изсушена тревна маса. По случая е образувано досъдебно производство в Окръжната дирекция на МВР в Русе, извършват се процесуално-следствени действия под надзора на окръжната прокуратура в областния град.

По думите на окръжния прокурор Георги Георгиев, при този случай са установени най-добрите като състав и най-голямо количество от този вид растения, както и най-добре оборудваната закрита плантация, на която са се натъквали служителите на реда в областта.

По всичко личи, че става въпрос за сериозна, дългосрочна инвестиция, допълниха от прокуратурата.


loading...