Мая Манолова партия

Председател на Секционна избирателна комисия в столичния жк „Дружба“ е отказал регистрация на представител на Инициативния комитет на Мая Манолова с аргумента, че е „всеизвестен фактът, че Никола Вапцаров е мъртъв“. Става въпрос за председателя на ИК на Манолова – Никола Вапцаров, който е праплеменник на големия поет.

Към 16 часа от щаба на независимия кандидат за кмет на София са подадени 29 жалби към Общинската избирателна комисия за нарушения в изборния ден.

Сред най-фрапантните случаи е 26-а секция в 22 СОУ, която оперира с печата на 25-та секция, т. е. бюлетините, пуснати там, ще бъдат недействителни.

Дискриминация е проявена към трима души – законно упълномощени представители на ИК на Манолова, които не са допуснати да се регистрират в секция 1, 2 и 3 в 137 СОУ в ж. к. „Люлин“.

Другият сигнал е от 5-та секция в Първа математическа гимназия в „Красно село“, където гражданин е получил предварително попълнена бюлетина за друг кандидат.

От БСП пък се оплакаха, че неизвестни лица се представили за гардове от НСО и заплашили жители на села в Ловешко.

Председателят на предизборния щаб на „БСП за България“ в Ловеч Димитър Горов е подал жалба до Общинската избирателна комисия в Ловеч във връзка със сигнал на жители на с. Владиня, че две лица, представили се за служители на НСО, са ги заплашвали с арест.

„Представилите се за служители на НСО са били с лек автомобил БМВ със софийска регистрация и са принудили жител на селото да напусне района на СИК в село Владиня, заплашвайки го, че ще го задържат за 24 часа, а след това, че ще му удължат мярката с още 24 часа“, обяснява Горов в жалбата си.

Той добавя, че е подал и сигнал в РУП – Ловеч.

„От органите на реда разбрах, че техни служители не са извършвали подобна проверка. Имаме информация, че въпросните лица са посещавали и други села“, пише още председателят на щаба на левицата в Ловеч.Бойко Борисов: Президентът лъже и агитира в изборния ден (ВИДЕО)Премиерът Бойко Борисов пристигна в 78-о училище в родния му град Банкя. Министър-председателят дойд…Oct 27 2019skafeto.com

loading...