Мая Манолова предизборна шатра

Има ли полза от видеонаблюдението? Ще открият ли вандалите? На МВР ще му бъде ли позволено да ги назове?

Тези въпроси зададе гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова в ефира на БТВ.

Тя бе гост в предаването „Лице в лице“. И в началото на разговора в студиото коментира вандалските посегателства срещу нея – разрязаната й шатра пред НДК в неделя и нейните стикери, с които осъмнаха облепени коли на столичани.

„Въпросите за инцидентите от последните дни трябва да бъдат зададени към вътрешния министър. Аз не мисля, че ще му разрешат да разкрие вандалите и злосторниците. Най-вероятно ще се окаже някой клошар или бездомник като при Тютюневите складове в Пловдив. Тук говорим за милионите левове дадени за видеонаблюдение. Да видим дали ще бъдат установени извършителите. Вчера нарязаха предизборната ми шатра и лика ми, а днес коли на столичани осъмват налепени с мои рекламни стикери. Категорично заявявам, че това е абсурдно действие и провокация на опонента ми. Показателно е, че автомобил на член на моето семейство също осъмна облепен с моите флаери“, каза Мая Манолова.
Няма да вляза в низкия тон на кампанията, който зададе моят опонент, бе категорична Мая Манолова.

Медиите, близки до властта, последователно и тежко удрят кандидатите на промяната, категорична е Манолова.

„Още преди началото на кампанията медиите близки до властта не спират да леят злоба и омраза срещу мен, а и срещу всички кандидати, които са се обявили за промяна. Няма да ме уплашат и няма да ме откажат. Аз няма да падна до нивото на моя опонент и да водя толкова низка кампания, ще я водя позитивно и отворено за хората. Всеки ден се удрят кандидати, които искат промяна. Няма да ме уплашат и да ме накарат да водя кампанията си по друг начин“, продължи гражданският кандидат за кмет.

В София се лъже на едро. Най-скъпите столични квартали – Бояна, Драгалевци, нямат канализация. Какво обещава г-жа Фандъкова в началото на предишния си мандат? Че в Симеоново и Драгалевци канализацията ще бъде завършена през 2018 г., посочи Манолова в ефира на БТВ.

Западен парк? Започва се ремонт за 11 млн. лв. В момента паркът е затворен за граждани, всичко е разкопано, продължи с примерите Манолова.

Това е, което ме притеснява – лъжите, отправени към хората, добави тя.

„В Дома в Драгалевци попитах къде са социалните услуги и не получих отговор. Наистина не знам къде са парите. Там за две години е извършен един-единствен оглед. В този център не е направено нищо. Моя кауза е съдбата на майките на деца с увреждания и хората с увреждания“, посочи още тя.

„Дългът на София е над 700 млн. лева. В момента също ударно се обявяват обществени поръчки за 700 млн. лева. Това говори, че някой бърза да изпълни обещания, които е дал. За повечето търгове има по един кандидат и е ясно кой ще спечели. Обществената поръчка за чистотата трябва да влезе в сила от догодина и ще прехвърли целия мандат на новия кмет. Това според мен е недопустимо и не трябва да се случва. Обявявайки тези поръчки г-жа Фандъкова обрича следващия кмет на повече от същото, което е в момента. Ако бъда избрана за кмет, ще извадя на светло всички тези договори. За електробусите положението е същото. Твърдя, че тази поръчка за 80 млн. лева е обявена така, че вече е ясно кой ще я спечели“, продължи гражданският кандидат за кмет.

„Съветват ме да не бъда остра, да водя усмихната и позитивна кампания. Мога да се усмихвам, но обещах, че като се сблъскам с несправедливост, ще я назовавам“, бе категорична Мая Манолова.

Атакуват се кандидатите за кметове, които искат промяна за София. Другите не се закачат, отговори на въпрос за разпраната нейна шатра при НДК и окачването на флаери с нейния лик по колите Манолова.Мая Манолова: Ще отвоювам София! Със страх и лъжа не се управляваОмбудсманът Мая Манолова депозира оставката си като омбудсман в деловодството на Народното събрание.…Sep 3 2019skafeto.com

loading...