МВнР Митрофанова закриване на посолството

България остро осъжда безпрецедентната и непредизвикана военна агресия на Руската федерация срещу Украйна и допринася към международните усилия за подкрепа на страната. Последователни сме в позицията си на солидарност с народа на Украйна, както и в безусловната си подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на страната в нейните международно признати граници, включително териториални води.

Това се казва в позиция на Министерството на външните работи по повод на публикувано на 12 юни в социалните мрежи обръщение на извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България.

В него се изказват хипотези и предположения относно оказваната от България подкрепа за Украйна.

Неприемливи и недопустими са всякакви опити за пропаганда и дезинформация, които компрометират демократичните ценности, се казва още в изявлението.

Руският посланик в България Елеонора Митрофанова разпространи спекулации за изпращането на български военни в Украйна.

Системното въвличане на страната в конфликта в Украйна, независимо дали става дума за снабдяване на режима в Киев с боеприпаси или например за евентуално изпращане на български контингент в зоната на военни действия, със сигурност ще има негативни последици за двустранния диалог, заяви тя.

МВнР „скастри“ Митрофанова за спекулациите, че ще изпращаме войски в Украйна


loading...