консулство в Барселона

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще открие новото Генерално консулство на България в Барселона и ще участва в Четвъртия регионален форум на Съюза за Средиземноморието, съобщиха от МВнР.

Генералното консулство в Барселона, което отвори врати за граждани на 10 септември, е с консулски окръг Каталуния и Арагон – области, в които пребивават по официални данни близо 16 000 наши сънародници. През 2018 г. районът е бил посетен и от 30 100 български туристи.

Новото консулство цели да допринесе за по-доброто консулско обслужване на българите в Испания, се казва в съобщението на Външно.

Преговорите зависят изцяло от Северна МакедонияБългария ще подкрепи присъединяването на Република Северна Македония тогава, когато държавата е изпъ…Oct 9 2019skafeto.com

В новото консулство в Барселона е преместен Цветелин Цолов, досегашен генерален консул във Валенсия, за да може Пламен Георгиев да заеме мястото му.

Вчера бившият шеф на антикорупционната комисия и бивш спецпрокурор Георгиев започна събарянето на незаконното барбекю на терасата си, което условие му постави Борисов, за да замине във Валенсия.
Пламен Георгиев започна премахването на навеситеБившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев започна сам да събаря навесите на терасата си, съобщава bTV. …Oct 10 2019skafeto.com

loading...