мвр борисов

МВР е входирало отново тази сутрин проектите на постановления за повдигане на обвинения на бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и медийния съветник на ГЕРБ Севделина Арнаудова, предава Дир.бг.

В петък от прокуратурата казаха, че полицията не е поискала повдигане на обвинение. От МВР уточниха, че тогава проект на постановление за това е бил внесен заедно с материалите по досъдебното производство, видно от придружителното писмо.

След ареста на лидера на ГЕРБ, бившия финансов министър и пиара на бившия премиер прокуратурата обяви, че няма доказателства, но има тежки процесуални нарушения, допуснати от разследващите полицаи. Премиерът Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков определиха това, като „тежък саботаж на разследването“ от страна на прокуратурата.

Очаква се днес Софийският градски съд (СГС) да се произнесе за обиските в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова, тъй като тези действия са проведени „по неотложност“, без предварително съдебно разрешение.

„Помолих колегите от ГДНП да представят съпътстваща документация, защото ми е доста странно да чувам, че не са предадени документи по делото“, заяви в неделя министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Той показа съпроводителното писмо, с което делото е изпратено в Софийската градска прокуратура.

„В самото писмо е посочено не само, че се изпращат тези 4 тома, а че се изпращат протоколите за претърсване и изземване“, обясни Рашков.

Виж още:Това ли е тайният свидетел срещу Борисов?Рекетьорът Дилян Георгиев ще бъде основният свидетел срещу бившия премиер Бойко Борисов! След задър…Mar 20 2022skafeto.com

Пуснаха Борисов от арестаПуснаха експремиера Бойко Борисов от ареста. Преди това бившият премиер е бил разпитан. Той беше …Mar 18 2022skafeto.com

Доказателството срещу Борисов – плик от Божков! Закуската му – кроасан!Снимки и видеоклипове как Бойко Борисов получава плик от олигарха с 19 обвинения Васил Божков били в…Mar 18 2022skafeto.com

Европейската прокуратура с извънредна информация за ареста на БорисовИма акция, но не можем нито да потвърдим, нито да отречем за арести. На по-късен етап ще има съобщен…Mar 18 2022skafeto.com


loading...