нетърпение

Медицинска сестра от Пазарджик е починала снощи след усложнение на коронавирусна инфекция, съобщи РЗИ. Информацията беше потвърдена и от болница „Здраве“, където жената е работила.

69-годишната Марийка Йонкова е била лекувана през последните дни в К-отделението на здравното заведение. Въпреки че била в пенсионна възраст, тя работела до последно в урологичното отделение на болницата, а след като се заразила с коронавирус, останала като пациент, съобщи БНТ.

След влошаване на състоянието й е била поставена на респиратор. Засега не се съобщава дали медицинската сестра е имала придружаващи заболявания.

Това е 6-ият медик у нас, който губи битката с болестта. В последния месец случаите на заразени от медицинския персонал бележат скок. Именно заради страха от заразата много лекари и сестри отказват да работят в COVID-отделенията.

Неотдавна, малко преди да навърши 50 години, почина д-р Юлиян Стамов от столичната Спешна помощ, който посетил заразен пациент, без да знае, че е така. Пред свой приятел, също лекар, той се оплакал, че не е бил предупреден и с достатъчно добри предпазни средства. Освен това разказал, че колеги са му отказали линейка, за да отиде да си направи рентгенова снимка.

„Д-р Стамов не е искал линейка, защото е в тежко състояние и защото иска хоспитализация, а за да му помогне да стигне до лечебното заведение, в което просто да му направят снимка на белия дроб“, обясни тогава Катя Сунгарска – говорител на ЦСМП-София, като уточни, че медикът е имал маска.

Здравното министерство назначи проверка по случая.

Виж ощеСъвсем близо до черния рекорд – 325 нови случая на К-19325 нови случая на заразени с COVID-19 през последното денонощие при направени 5365 проби, показват …Jul 22 2020skafeto.com


loading...