Медицински сестри протестират

Медицински сестри протестират пред сградата на Министерския съвет, съобщи bTV.
Медицински специалисти протестират под прозорците на Борисов

Исканията им са за ясни правила при разпределение на публичните средства, за да останат младите специалисти в България, достъп до качествени здравни грижи на населението и достойно заплащане.

Според твърденията на медицинските сестри, протестът им не е за по-високи заплати, а за по-добри условия. Това е пети национален протест на медицинските специалисти от началото на годината.

Организатор на протеста е новоучредения Синдикат на медицинските специалисти, съобщи по-рано БНР.

Извънредно разпореждане на Бойко Борисов след разследване на Васил Иванов (ВИДЕО)Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в гр. Пазарджик д-р Васил Вълчев е освободе…Nov 11 2019skafeto.com

Пред сградата на властта са медицински сестри, акушерки, фелдшери и физиотерапевти от страната.

Основните им искания са за реформи и нов модела за финансиране на болниците, каза за обществената медия лидерът на синдиката Мая Илиева.

По думите й новата структура ще следи да решава проблемите и да променя условията на труд, за да са адекватни и да отговарят на българското законодателство.

„В момента 90% от болниците не работят по закона, заради това че няма кадри, заради многото часове извънреден труд, заради нерегламентираните дежурства 24-36 часа. Изключително много нарушения, за които ние ще сигнализираме като синдикат“, каза Мая Илиева.

loading...