масовата имунизация

Петима медици от онкологичната болница в Благоевград са заразени с коронавирус. Единият лекар се е разболял десет дни след поставяне на първа доза от ваксината срещу коронавирус. Едва 15 процента от персонала са се имунизирали, съобщи БНР.

Случаите на заразени медици в болницата по онкология са установени след проява на симптоми. „Двама лекари от реанимацията и един от онкологично отделение и две медицински сестри“, казаха от лечебното заведение.

В момента тримата болни лекари са настанени в Covid отделението на онкологичната болница. За сега състоянието им не е тежко.

Единият от лекарите се е заразил десет дни след първата имунизация срещу Covid-19, потвърди директорът на лечебното заведение д-р Георгиев и призна, че преди ваксинацията не са правени антигенни тестове: „Колегата е бил в инкубационен период, не се е усетил, не е имал никакви симптоми. Направихме ваксинацията и след това прояви симптоми, според мен причината не е ваксината“.

Лекарка от Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания в Хасково и санитарка от МБАЛ-Харманли също са дали положителни проби за COVID-19 след първата доза на ваксинацията. Това съобщи зам.-директорът на РЗИ-Хасково д-р Станимира Тананова.

Позитивирането няма нищо общо с ваксинирането, категорична бе Тананова. По-скоро фактор за заразяването е бил, че те са били на първа линия в борбата с пандемията, обясни тя. Двете са на домашно лечение, в добро състояние и без усложнения.

Д-р Тананова добави, че засега медичката и санитарката няма да бъдат реимунизирани.

Виж още:Здравният министър обясни кой ще реши за евентуални привилегии на ваксиниранитеВсеки български гражданин, който има електронен подпис, може да влезе в своето електронно здравно до…Jan 19 2021skafeto.com

Шефът на ваксината Moderna: Ще живеем вечно с този вирусГенералният директор на компанията Moderna Стефан Бансел е заявил, че „вирусът ще съществува вечно“,…Jan 19 2021skafeto.com

Д-р Кунчев разкри кога ще започне масовата ваксинацияПрез март-април вероятно ще може да се започне с имунизирането на всички желаещи – това обяви пред ж…Jan 18 2021skafeto.com

13 израелци с парализа на лицето след ваксина на PfizerТринадесет израелци са получили парализа на лицевия нерв, след като са получили първата доза ваксина…Jan 17 2021skafeto.com


loading...