Медсестрите напуснаха здравното министерство

Повече от 4 часа продължи срещата на здравния министър Кирил Ананиев с протестиращите медицински сестри. Те предупредиха, че няма да напуснат сградата на институцията с дни, докато не се стигне до консенсус между двете страни.

След 4 часовата среща, те все пак излязоха от сградата и обясниха, че този път има желание за диалог и промени. Следващата среща е насрочена за след 1 месец, съобщи БТВ.

„Ние бяхме решили да останем вътре наистина. Но има добрата воля нещо да се случи. Нашите заплати са все така нищожни, задълбочава се кризата, колегите напускат България. Едвам връзваме графиците“, заяви Веселина Ганчева, една от медицинските сестрите, присъстващи на срещата.

Те остават в стачна готовност. Палатката им остава пред Министерство на здравеопазването, тъй като реалните резултати ще станат ясни до месец.

Медицинските сестри, подкрепени от лекари специализанти, протестираха и пред Министерството на здравеопазването като блокираха бул. „Мария Луиза“ и в двете посоки с жива верига.

Те настояват също за две минимални работни заплати като стартова заплата за медицински специалисти, а специализантите от своя страна настояват да могат да работят в избрани от тях болници, независимо дали държавата заплаща обучението им.

Няколко медицински сестри поискаха и оставката на министъра на здравеопазването.Медсестри се барикадираха в Министерството на здравеопазванетоМедицински сестри, подкрепени от лекари специализанти, отново излязоха на протест пред Министерствот…Oct 16 2019skafeto.com

loading...