местата за масова имунизация

Здравният министър определи местата за масова имунизация. Ваксини срещу коронавирус ще се поставят в 318 пункта в цялата страна, които ще са разположени в болници, поликлиники и здравни инспекции, съобщи Нова телевизия.

Имунизационният кабинет на Националната онкологична болница е един от стотиците ваксинационни пунктовете, определени със заповед на здравния министър. Всички желаещи, включително и хората от приоритетните групи, ще могат да се ваксинират както в него, така и на останалите места. В зависимост от броя на желаещите ще се променя и броят на пунктовете.

Като служител в хоспис Славея Христова попада в приоритетните групи за ваксинация срещу коронавирус. Вярва, че това е начинът да защити себе си и околните. Славея се ваксинира в Националната онкологична болница. Имунизационният кабинет на болницата работи още от началото на година и скоро ще е достъпен и за хората извън рисковите групи.

„Ние трябва да се лишим от двама души – лекар и медицинска сестра. Правим го с радост, защото в тази държава има приоритети и борбата с този вирус в момента е приоритет“, заяви д-р Стефан Константинов – директор на УСБАЛ по онкология. Той уверява, че онкоболните пациенти трябва да бъдат спокойни. „Ние предварително знаем коя група ще ваксинираме, избягваме струпвания, хората влизат с маски, така че няма риск за нашите болни“, категоричен е той.

Готовност да ваксинират желаещите имат и в една от монтанските болници. Кабинетът е оборудван с всичко необходимо, ясни са и екипите, които ще работят в него.

„Предварително сме подали към РЗИ името на лекаря, сестрата и анестезиолога, които ще работят тук. Средно между 60 и 80 човека могат да минат на ден през нашия имунизационен кабинет“, каза Владимир Минчев от МБАЛ „Свети Георги“ – Монтана.

За да се улесни логистиката, всеки, който иска да се ваксинира, ще може да се запише в електроннен регистър и да посочи дали иска да се имунизира при личния лекар или в някой от пунктовете в страната. Онлайн платформата трябва да заработи в началото на март.

Списъкът с местата за масова имунизация можете да видите ТУК.

Съвсем скоро локациите ще да бъдат достъпни и в Google Maps.

Виж още:К-19: Ръст – при заразените, при положителните проби, при болните медици1349 са новите заразени с коронавирус у нас през изминалото денонощие, при направени 11 604 теста – …Feb 17 2021skafeto.com


loading...