Методи Андреев Гешев

„Докато този политически кръжец на ГЕРБ се води от Бойко Борисов, докато тези тежки съмнения за криминални престъпления срещу интереса на България не бъдат разкрити и докато ГЕРБ не получи лидер с европейски профил в лицето на Мария Габриел, мога да прогнозирам, че Радев дълго време ще управлява. В този смисъл, оставането на Борисов начело на партията, липсата на желание на ГЕРБ да сменят облика си с реален европейски, това означава президентът да запази позициите си”. Това заяви бившият депутат от ГЕРБ и бивш председател на Комисията по досиетата Методи Андреев в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

По думите му „водещата българска партия, каквато се явява ГЕРБ, е с тежко криминално минало, тъй като нейният лидер е споменат лично от все още действащия главен прокурор с три имена. Така обикновено хората се обръщат към хора, които могат да станат обвиняеми”. Андреев смята, че „топката е в прокуратурата“. „Главният прокурор няма ход назад, той става уязвим с тези думи. Той не спомена името на Делян Славчев Пеевски”, заяви Андреев.

„Да, България” се управлява от крадлив олиргахичен модел. Той бе създаден още от управлението на БСП, в първите години на промяната”, допълни Андреев. Според него този модел е наследен от ГЕРБ и от ДПС.

В студиото беше и политологът Кристиян Шкварек, според когото в България институциите са като фиданки – през няколко десетилетия ги изкореняваме и започваме отначало. „Колкото по-често го правим това изкореняване, толкова повече се отдалечаваме от този бленуван западен модел”, каза той.


loading...