мигранти бургас

46-годишна украинка със статут на бежанец беше хваната да превозва сирийски мигранти в Бургас, съобщи местният сайт Флагман.бг.

Жената, която пристигнала в морския град след началото на войната, е спряна на кръстовището между ул. „Спортна“ и бул. „Тодор Александров“, който в последните месеци се превърна в „магистрала“ за бежанския поток през морския град. Тя е били задържана от полицаи около 16 ч. днес, след като бил подаден сигнал, че извършва нелегалната дейност. Карала е Фолксваген Туран с бургаска регистрация.

Общо 9 човека, самоопределили се като сирийци, са открити натъпкани в автомобила. Някои от тях били в багажника. Украинката не е дала логично обяснение за постъпката си.

Практика на каналджиите в последните месеци е да използват за шофьори или непълнолетни, или чуждестранни граждани, с което допълнително да усложняват работата на полицията.

По данни на Флагман украинката е задържана. Натъпканите в колата сирийци – всичките мъже, все още са във Фолксвагена. Предстои те да бъдат извозени до пункт, откъдето ще бъдат преразпределени към бежански центрове.

По случая работи Първо РУ в Бургас.

Още от България


loading...