Синът на руския милиардер Борис Зингаревич – Антон, пристигна днес в България, за да преговаря за купуването на акциите на „Ботев“ (Пд), съобщи Dsport.

Той веднага замина за Пловдив, за да представи офертата си пред Сдружение „ПФК Ботев Пловдив“, което държи 61% от акциите на футболния клуб. Според информацията, той вече е бил преди месец в страната ни и се е запознал с базата на клуба, включително и недовършеният ст. „Христо Ботев“, чийто строеж ще се поднови всеки момент.

Състоянието на Борис Зингаревич се оценява на над 1 млрд. долара, според списание „Форбс“. Той е сочен за олигарх, натрупал основното си състояние от бизнес с хартия, целулоза и картон. Синът му Антон е завършил образованието си в Англия. От май 2012 до юни 2014 г. е собственик на местния втородивизионен „Рединг“.

Антон Зигнаревич и негови партньори притежават правата на близо 2000 футболисти, основно от Африка и Южна Америка.

„Ботев“ (Пд) е в тежко финансово състояние и спешно търси нов собственик след оттеглянето на Георги Самуилов. Наложи се дори Сдружение „ПФК Ботев Пловдив“ да обяви кампания за набиране на 565 000 лв. сред феновете, за да откупи стар кредит към КТБ. Средствата в крайна сметка бяха набрани, но клубът продължава да е на ръба на оцеляването.

loading...