мис пролет

17-годишната Мадлен Манова стана носителка на короната и символ на Кюстендил след конкурс-спектакъл за избор на 55-ата „Девойка „Кюстендилска пролет“.

Нейни подгласнички станаха 16-годишните Ралица Тодорова и Юлиана Манева. „Девойка на публиката“ е Йоанна Мукленова (18 г.), която беше избрана чрез гласуване с есемеси, продължило и по време на спектакъла,предаде БТА. В програмата участваха кюстендилските изпълнители Симона Петрова (Мона), Йоана Сашова, Кристиян Янкулов и цирковият артист Бояна Николова.

За втора поредна година от създаването на конкурса, форматът се състоя онлайн, като беше наблюдаван от повече от 18 хил. души. Спектакълът се излъчваше и на диоден екран на централния площад „Велбъжд“ в града.

Победителката в конкурса „Девойка „Кюстендилска пролет“-2022 получи от община Кюстендил парична награда от 1500 лв., а двете й подгласнички и „Девойката на публиката“ – по 850 лв. Всички получиха и официалните тоалети и обувките, с които участват в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки.

Тържествата по случай празника „Кюстендилска пролет“ ще продължат на 21 март, от 11:00 часа, пред художествената галерия „Владимир Димитров-Майстора“, където ще бъде отслужен молебен за здравето на кюстендилци и ще се състои ритуал по предаването на символите на града. Програмата ще продължи с шествие до пл. „Велбъжд“, където носителката на приза „Девойка „Кюстендилска пролет“ ще отправи поздрав до кюстендилци. Празнична програма с участието на Румяна Попова ще има от 13:00 часа на сцената „Базиликата“ в лесопарка „Хисарлъка“.

Вижте още:
Секси полякиня е новата Мис святПолякиня е новата Мис Свят. Тя получи короната на конкурса в Пуерто Рико, като победи над 90 други п…Mar 17 2022skafeto.com


loading...