митрофанова мвнр

30 минути, след като изтече крайният срок на ултиматума, даден от руския посланик в България, Елеонора Митрофанова напусна сградата на МВнР, съобщи БНТ.

По неофициална информация дипломат №1 на Москва в София е провела разговор с министъра на външните работи Теодора Генчовска.

Вчера Елеонора Митрофанова връчи вербална нота в българското външно ведомство, с която в ултимативен тон се поставя искане за оттегляне до 12 часа на 1 юли 2022 г. на нотите за обявените за персона нон грата служители на руските задгранични представителства.

В нотата бе заявено, че в противен случай „пред руското ръководство безотлагателно ще бъде повдигнат въпрос за закриване на Посолството на Руската федерация в Република България“.

До момента няма официална информация какви мерки ще предприемат двете страни.

Виж още:Митрофанова: До 12 часа съм аз, след 12 – ПутинДо 12 часа в петък чакаме отговора на Министерството на външните работи на България за изгонените ди…Jul 1 2022skafeto.com

Мълния! Митрофанова с нота: Ако не отмените решението за експулсиране, затваряме посолствотоСкандалът с изгонването на 70-те руски дипломати добива застрашителни размери, които предвещават скъ…Jun 30 2022skafeto.com


loading...