био парфюм

В дни като тези, е истински приоритет за човечеството да съобрази живота и бизнеса си с грижата за природата. Това прави и дизайнерката на модна линия MGrieL Fashion след като в продължение на 8 години създава тоалети уникати за жени от страната и света. Повече ще научим от самата Моника Господинова:

– Разкажете ни за първия български био парфюм. Как се роди идеята в съзнанието на един моден дизайнер?
– Morning dew е първото парфюмно дете на моята марка и съм изключително щастлива от неговата поява. Всъщност идеята бе порив на вдъхновение да създам парфюм за себе си, който да импонира на моята същност, защото от години не мога да открия своя аромат в световните модели.

В същото време исках да е с естествен произход без всевъзможните синтетични вещества и вредни за околната среда емисии. Дълго време се обучавах докато натрупам теоритична база и компетенции, а аромата стоеше в съзнанието ми. Представях си изящната Момина сълза с различни екзотични подправки и лекотата, която трябва да носи. Името си дойде само, защото парфюмът е лек и нежен като утринна роса.

– И го направихте не само за себе си, но и за всички жени в България и Европа?
– Да. Аз съм човек на действието и веднага се впуснах в изпълнение на идеята си. Резултата беше повече от добър и така положих началото на една нова разработка за нашите клиенти – Био парфюми с натурални съставки преминали всички тестове за качество. Предизвикателство беше да се създаде наситен аромат само от натурални компоненти, но успяхме! Всъщност следвайки примера на големите модни имена, реших да регистрирам своето ароматно попадение. Първите три тестерни парфюма бяха продадени благотворително на инициатива в подкрепа на българските творци Over ART.

– Откъде се снабдявате със суровините или ги произвеждате вие?
– Всички компоненти са закупени от производител с доказано безупречно качество и отлични условия на производство и труд със седалище Великобритания. При нас пристигат с отлични показатели и сертификати, които ни позволяват да създадем наистина добър продукт. За предстоящите си проекти ще се доверим и на български производител на розово масло.

– В предварителен разговор споделихте, че успешен бизнес за вас е този, който служи на хората, но днес сме свикнали да разделяме нещата. Как намирате баланса?
– Всеки е длъжен да спомага за развитието и прогреса на обществото, като разработва идеи в негова полза и нужда. Щастлива съм, че все повече хора търсят здравословният начин на живот, грижат се за тялото и духа си. От своя страна бизнеса не просто трябва да предложи тази грижа, но и да реализира цялата си дейност според тази идеология.

Моден дизайнер създаде първия български БИО парфюм

В производството си ние нямаме отпадъчни материали, които не могат да се рециклират, а всички флакони за крайния клиент са с възможност за замяна или презареждане при нас и нашите партньори.

Аз наистина вярвам, че е наша отговорността да живеем в хармония с природата и телата ни като част от нея. Впръсквайки си парфюма, той не отделя вредни вещества във въздуха, той е като пръски цветен прашец.

– Къде може да бъде открит вашият парфюм?
– Може да бъде открит в магазините на нашите официални партньори в София и Варна, както и на фейсбук страницата ни.

Там публикуваме информация за новите ни продукти, събития и адреси на магазините, с които работим. Разбира се често организираме игри с награди, които да зарадват почитателите ни.

– Планувате ли да разширите асортимента си от аромати?
– О да! Още в края на месец октомври ще предложим още няколко парфюма сред които и един мъжки.

Моден дизайнер създаде първия български БИО парфюм

Издайте ни малко от аромата на следващия био парфюм, Morning dew ухае на Момина сълза и е много нежен, но какво още предстои?
– Предстои нещо много вълнуващо, а именно био парфюм с аромат на истинско какао! Аз обичам много шоколад и следващата ароматна експлозия, ще бъде вдъхновена точно от него.

– Какво ще пожелаете на нашите читатели и на начинанието си?
– На читателите ви им пожелавам да търсят хармонията, но и да имат смелостта да изграждат по-доброто бъдеще. Да не остават смирени пред неправдата и да учат колкото могат повече. За новото начинание, с което марката се е заела, пожелавам попътен вятър във всичките ни смели крачки!

loading...